Τρίτη 18 Ιουν 2024

Who's Online

Now online:
 • 30 guests


Greek Downhill Cup 2024 Πρόγραμμα αγώνων 2024

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Greek DH Cup

Ready to Race

Greg-Minnaar-downhill-racingΤο αγωνιστικό πρόγραμμα του Greek Downhill Cup 2024 ανακοινώθηκε επίσημα μαζί με κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς και ξεκινά μια συναρπαστική αγωνιστική χρονιά. Μπορεί το πρόγραμμα αγώνων του Greek Downhill Cup 2024 να ανακοινώθηκε στην τελετή απονομής τον Φεβρουάριο του 2024, ωστόσο από τότε μεσολάβησαν αρκετά προβλήματα και αλλαγές μέχρι να φτάσει στην τελική μορφή του. Πλέον είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα δυνατό πρόγραμμα με έξι αγώνες που θα εξασφαλίσει την συνέχιση του θεσμού του downhill στη χώρα μας. Καλούς αγώνες λοιπόν.

Ωστόσο μόνο θετικό βλέπουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2024 καθώς περιλαμβάνονται οι κορυφαίες διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων καθώς και κάποιες νέες πίστες που πρόκειται να τονώσουν τον θεσμό!

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Greek Downhill Cup 2024 διαμορφώνεται ως εξής:
1. Πάρος Donkey Trail 12 Μαΐου
2. Βαρικό Gogo DH Trail 23 Ιουνίου
3. Γιάννενα Θ.Α. 6 Οκτωβρίου
4. Πάρνηθα Elevator Trail 27 Οκτωβρίου
5. Κύμη Tank Trail 10 Νοεμβρίου
6. Τύρναβος Lousfaki Trail 1 Δεκεμβρίου


Έτσι βλέπουμε ότι η αγωνιστική σεζόν θα ξεκινήσει από μια νέα πίστα, το Donkey Trail στην 
Πάρο! Μια πολύ όμορφη πίστα στην οποία μάλιστα το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται εκτεταμένες εργασίες για την βελτίωση και επιμήκυνση της. Με λίγα λόγια το Greek Downhill Cup επιστρέφει σε διοργανώσεις σε νησί μετά από 10 ολόκληρα χρόνια και τους επικούς αγώνες που είχαν πραγματοποιηθεί στα Χανιά της Κρήτης το 2012, το 2013 και το 2014.

Δες στο παρακάτω video το Donkey Trail πριν τις εργασίες για την επέκταση του:Η συνέχεια σε μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες (2km) πίστες downhill στην Ελλάδα, 
το φοβερό Gogo DH Trail στο μαγευτικό Βαρικό στην Πτολεμαϊδα. Οι πανύψηλες οξιές και η ορεινή πεύκη υπόσχονται να κρατήσουν στη σκιά τους αναβάτες, ενώ το μεγάλο υψόμετρο (κοντά στα 1.000 μέτρα) πρόκειται να εξασφαλίσει την απαραίτητη για την εποχή δροσιά. Κορυφαίο αναμένεται το επίπεδο διοργάνωσης από την ομάδα Downhill Ptolemaidas και φυσικά με την εντυπωσιακή φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας.

Δες την πίστα Gogo Trail μέσα από το pov video του Γιάννη Καλογεράκη στον περσινό αγώνα:


Επιστροφή στα Γιάννενα και την υπέροχη Ήπειρο. Έχει γραφτεί νταουνχιλάδικη ιστορία 
στην φοβερή πίστα downhill στον Δρίσκο Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένο στο Super Trail. Ωστόσο οι διοργανωτές δεν έχουν σαφή εικόνα για το σε ποια πίστα θα γίνει ο αγώνας. Βλέπετε φιλοδοξούν να έχουν έτοιμη μια νέα και υψηλών προδιαγραφών πίστα DH στο Χιονοδρομικό κέντρο Ανήλιο, ωστόσο αν δεν μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες ο αγώνας θα διοργανωθεί στον Δρίσκο, αλλά στο εντυπωσιακό και με φουλ flow, Loose Trail.

Στο παρακάτω video από το IMBC Crew μπορείς να γνωρίσεις το απολαυστικό Loose Trail 
στα Γιάννενα:


Δυστυχώς ο πρώτος αγώνας της σεζόν δεν θα γίνει στην Πάρνηθα όπως είχε 
προγραμματιστεί, καθώς η κλασική πίστα Roz Parnithas Trail κάηκε στις φωτιές του 2023 και ο διοργανωτής -ο Αθλητικός Σύλλογος Κορυφές Θρακομακεδόνων- θα πρέπει να επισημοποιήσει πίστα η οποία δεν ελίσσεται σε καμένες και άρα αναδασωτέες εκτάσεις. Ωστόσο ο αγώνας αυτός φιλοδοξούμε ότι θα πραγματοποιηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες στα τέλη του Οκτώβρη στο αναβαθμισμένο Elevator Trail. Ένα ιστορικό Trail που έχει φιλοξενήσει αγώνες κατάβασης του 2012 και 2013.

Δες το Full Elevator Trail μέσα από το pov video του Asta Frena Crew:Και συνεχίζουμε δυναμικά με τον αγαπημένο αγώνα αγωνιζόμενων και θεατών στην Κύμη 
και το εντυπωσιακό Tank Trail. Η φοβερή ροή της πίστας, οι μεγάλες κλίσεις και ο τρομερός «Θάνατος» εξασφαλίζουν κορυφαίο θέαμα και συναγωνισμό. Παράλληλα η μαγευτική θέα στο Αιγαίο και η όμορφη πόλη της Κύμης δίνουν έναν επιπλέον τουριστικό χαρακτήρα στον αγώνα.

Κατέβα το φοβερό Tank Trail μαζί με τον Σωκράτη Ζώτο στο pov video του από τον 
περσινό αγώνα:


Και η αυλαία θα πέσει παραδοσιακά με τον αγώνα στο Τύρναβο στις αρχές του Δεκέμβρη. 
Η φοβερή αυτή πίστα με τα 35 άλματα πάντα αποτελεί πρόκληση, όσο και απόλαυση για κάθε rider. Πέρσι μάλιστα -όπου ο αγώνας έγινε στις αρχές του Δεκέμβρη- οι συνθήκες ήταν ιδανικές και έγινε ένας φοβερός τελικός όπου κρίθηκαν οι πρωταθλητές κάθε κατηγορίας.

O Δημήτρης Κόνας μας ξεναγεί στο Lousfaki Trail το οποίο έχει ο ίδιος σμιλέψει στο λόφο 
Λουσφάκι στον Τύρναβο:Οι αλλαγές στους κανονισμούς


Για το 2024 θα πραγματοποιηθούν κάποιες σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς:

 1. Στην τελική βαθμολογία κάθε αθλητή θα προσμετρούν όλοι οι αγώνες. ΔΕΝ θα γίνεται πλέον η αφαίρεση του χειρότερου αποτελέσματος κάθε αναβάτη. Στόχος είναι η τόνωση των συμμετοχών σε όλους τους αγώνες και η απλοποίηση στην τελική βαθμολογία. Επίσης να είναι σαφής η βαθμολογική κατάσταση στον τελευταίο αγώνα της σεζόν ώστε οι αναβάτες να κάνουν την στρατηγική τους.
 2. Οι αναβάτες θα αγωνίζονται στην κατηγορία που ανήκουν ηλικιακά και δεν θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν άλλη κατηγορία. Για το λόγο αυτό οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίζουν στην γραμματεία δελτίο ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης (αθλητές μικρών ηλικιών). Βλέπετε πέρσι έγιναν πολλά μπερδέματα από αναβάτες που μεταπηδούσαν σε κατηγορίες.
 3. Το κόστος συμμετοχής ανεβαίνει στα 40 Ε και περιλαμβάνει και τα uplift για τις προπονήσεις του Σαββάτου. Στόχος είναι να βοηθήσουμε τους διοργανωτές να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος της διοργάνωσης ενός αγώνα για το Greek Downhill Cup.
 4. Σε κάποιους αγώνες φιλοδοξούμε να υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα στους πρωταγωνιστές στην γενική κατάταξη.

Οι κατηγορίες


Έξι θα είναι και φέτος οι επίσημες κατηγορίες του Greek Downhill Cup 2024:

 1. Elite (άνδρες από 19 έως και 29 ετών)
 2. Junior (νέοι από 16 έως και 18 ετών)
 3. Mini Junior (αγόρια από 13 έως και 15 ετών)
 4. Master (άνδρες από 30 έως και 39 ετών)
 5. Veteran (άνδρες από 40 ετών και άνω)
 6. Women (γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας)

Σε κάποιους αγώνες θα υπάρχει και κατηγορία Supermini Junior (παιδιά από 8 έως και 12 
ετών). Αν διοργανωθούν τουλάχιστον τρεις αγώνες για την κατηγορία θα πραγματοποιηθεί και απονομή για τον τίτλο στην κατηγορία.
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy