Παρασκευή 29 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 105 guests


Τελική βαθμολογία κυπέλλου 2019, απονομές και πρόγραμμα 2020!

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Greek DH Cup

gdc logoΠανελλήνιο Κύπελλο Downhill 2019
Τελική βαθμολογία και απονομή!

Μετά από μια επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά ήρθε η ώρα για την απονομή των πρωταθλητών η οποία θα γίνει για δεύτερη φορά στην πόλη του Τυρνάβου (Σάββατο 25/1) και θα συνδυαστεί με διήμερο ride στο Lousfaki Trail!

Μπορεί στο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill του 2019 να μην συμμετείχαν πολλοί αναβάτες (112 βαθμολογήθηκαν) σε σχέση με άλλες χρονιές κι όμως έγινε ένα απόλυτα επιτυχημένο Κύπελλο με πέντε άρτιους αγώνες στους οποίους όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν καλά! Και οι πέντε πίστες (Rodeo Trail Λιβαδειά, Iron Village Trail Σιδηροχώρι, Eagle Trail Οίτη, Kalavryta DH Trail Καλάβρυτα και Tank Trail Κύμη) ήταν άριστα προετοιμασμένες, απολαυστικές και ασφαλείς, ενώ και οι καιρικές συνθήκες ήταν σύμμαχος ώστε όλοι να περάσουν υπέροχα αγωνιστικά διήμερα.

Το θετικό είναι πάντως πως για μια ακόμη χρονιά οι νεαροί αναβάτες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και κυριάρχησαν σε όλους τους αγώνες, ενώ παράλληλα κάποιοι παλιοί αγωνιζόμενοι επέστρεψαν στην δράση και δήλωσαν έτοιμοι για δυνατό comeback! Έτσι ετοιμαζόμαστε για την έβδομη απονομή στην ιστορία του θεσμού όπου στο κλίμα των αγώνων του 2019 θα είναι διασκεδαστική και στόχο θα έχει να περάσουν όλοι όσοι δώσουν το παρών καλά! Να σημειώσουμε μάλιστα ότι θα μας περιμένει το πλήρως ανανεωμένο Lousfaki Trail για δύο μέρες γεμάτες απολαυστικό ride και μεγάλα άλματα!

Ας δούμε όμως ποιοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις κατηφορικές πίστες του 2019 και ποιοι τελικά θα βραβευθούν στον υπέροχο χώρο του Δημοτικού θεάτρου Τυρνάβου το Σάββατο 25/1 στις 18:30.

Κατηγορία Junior
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι αναβάτες της κατηγορίας Junior μονοπώλησαν τις πρώτες θέσεις στη γενική. Μεγάλος νικητής για το 2019 ήταν ο 18χρονος Θανάσης Παναγίτσας από την Λαμία που έκλεισε την χρονιά με 949 βαθμούς και τον τίτλο στην κατηγορία Junior και στη Γενική. Οδήγησε δυνατά και παράλληλα ήταν σταθερός κατακτώντας δύο νίκες και δύο δεύτερες θέσεις, αλλά κι έναν τερματισμό εκτός 20άδας όταν του έσκασε το λάστιχο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Πάντα θεαματικός και χαμογελαστός ο Θανάσης Παναγίτσας όχι μόνο διέπρεψε σαν αγωνιζόμενος, αλλά και σαν διοργανωτής καθώς έστησε τον τρίτο αγώνα της χρονιάς στο φοβερό Eagle Trail στη μαγευτική Οίτη.

Δεύτερος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία Junior ήταν ο περσινός τιτλούχος, ο 16χρονος Αλέξανδρος Τοπκάρογλου ο οποίος όμως έχασε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς εξαιτίας υποχρεώσεων του σε αγώνες του European IXS Downhill Cup. Ο Αλέξανδρος πάντως πήρε μια δυνατή νίκη στα Καλάβρυτα και δύο δεύτερες θέσεις και τελικά σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση και μάλιστα με έναν αγώνα λιγότερο από τους συναθλητές του. Μάλιστα ο "Godzilla" είχε μια πολύ δυνατή χρονιά και στο εξωτερικό αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στην τρίτη θέση της κατηγορίας Junior -και έκτος γενικής- τερμάτισε ο Χρήστος Γραμματικόπουλος που οδήγησε δυνατά και με πάθος, ολοκληρώνοντας την πιο επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά της καριέρας του. Ιδιαίτερα ανεβασμένος ήταν και ο Χρήστος Βερζαμάνης και έκλεισε την χρονιά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας (10ος γενικής) καβάλα στο υπέροχα βαμμένο custom ποδήλατο του. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν τα δύο φιλαράκια, ο Νάσος Παντελίδης και ο Μάνος Γαβαλάς, γεγονός πάντως είναι ότι ο Παντελίδης ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά με τρεις τρίτες θέσεις, ωστόσο ένας τραυματισμός στην προπόνηση πριν τον αγώνα στα Καλάβρυτα τον έθεσε εκτός μάχης. Να σημειώσουμε ότι οι πέντε από τους πρώτους έξι αναβάτες της κατηγορίας Junior ήταν από την ομάδα των Gravity Freaks όπως και ο 12χρονος Μάρκος Λαμάρης που έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητος.

GDC2019 rnd5 Junior top10


Κατηγορία Elite
Ο 19χρονος Μάριος Ανδρέου στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία Elite κατέκτησε τον τίτλο! Ο "Buldozer" οδήγησε πολύ δυνατά, πήρε τρεις μεγάλες νίκες και έκλεισε τη χρονιά στην τρίτη θέση της γενικής παρότι τραυματίστηκε άσχημα (κάταγμα κνήμης-περόνης) στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Κύμη. Σίγουρα ένας πολλά υποσχόμενος αναβάτης που ελπίζουμε να επιστρέψει σύντομα στην αγωνιστική δράση. Στη δεύτερη θέση το φιλαράκι του, ο πάντα χαμογελαστός Άγγελος Κανελλόπουλος, ο οποίος είχε μια εντυπωσιακή αγωνιστική χρονιά με μόνιμη παρουσία στο βάθρο. Μάλιστα αυτή του η εμφάνιση συνδυάστηκε και με την έκτη θέση στη βαθμολογία της γενικής. Εντυπωσιακό αγωνιστικό comeback έκανε και ο Γιάννης Ιωάννου που παρά τον πολύ άσχημο τραυματισμό του πριν δύο χρόνια επέστρεψε στις πίστες DH τόσο της Ελλάδα όσο και της Βουλγαρίας με αξιοσημείωτα αποτελέσματα! Τρίτος στην Elite και έβδομος γενικής με δύο αγώνες λιγότερους! Στην τέταρτη θέση της κατηγορίας έκλεισε τη χρονιά ο Κώστας Ανδριώτης -με μια νίκη- ενώ πέμπτος (9ος γενικής) ήταν ο Μάνος Λουκάκης που διέπρεψε καβάλα στο νέο του ποδήλατο. Την εξάδα της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Σάκης Χριστοδούλου που έχασε δύο αγώνες από τους πέντε.

GDC2019 rnd5 Elite top10


Κατηγορία Master
Για μια ακόμη χρονιά ο Άρης Χατζηγεωργίου μονοπώλησε τις νίκες και πήρε τον τίτλο στην κατηγορία Master κλείνοντας τη χρονιά στην τέταρτη θέση της γενικής -μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Ανδρέου! Καβάλα στο παλιό του ποδήλατο ο Αλεξ Ύμερη κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Σάββα Ιωάννου ο οποίος τερμάτισε όλους τους αγώνες και πήρε άξια την τρίτη θέση στην κατηγορία μπροστά από τον πιο παλιό αγωνιζόμενο του ελληνικού downhill, τον Τίμο Τσιντσικλόγλου ο οποίος έχασε δύο αγώνες εξαιτίας οικογενειακών υποχρεώσεων (τρεις γυναίκες είναι αυτές!). Την εξάδα στους Master συμπλήρωσαν ο Γιάννης Κορφιάτης και ο τρελαμένος Δημήτρης Κόνας που επέστρεψε δυναμικά στην αγωνιστική δράση (αν και μια άσχημη πτώση στην Οίτη του έκοψε λίγο τη φόρα...).

GDC2019 rnd5 Master top10


Κατηγορία Veteran
Δέκα αναβάτες αγωνίστηκαν στην κατηγορία των παππούδων και μάλιστα είχαν σκληρό συναγωνισμό και πολύ πλάκα! Μεγάλος νικητής ο Κώστας Πισσάνος ο οποίος πήρε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του σκαρφαλώνοντας παράλληλα στην 16η θέση της γενικής. Πολύ καλή σεζόν είχε και ο αγνός λάτρης του DH, ο Αργύρης Κωστόγιαννης, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατηγορίας, κάνοντας μάλιστα έναν εξαιρετικό αγώνα στο απαιτητικό Tank Trail. Στην τρίτη θέση περιορίστηκε ο Φώτης Σκαρής που είχε μια άσχημη πτώση στο Eagle Trail στην Οίτη και δυσκολεύτηκε να ανακάμψει. Ο rookie της κατηγορίας, Γιάννης Χερουβείμ, ήταν τέταρτος μπροστά από τον Tony Σακαράκη και τον Τάκη Παναγίτσα (ναι, πατέρας του πρωταθλητή Θανάση) ο οποίος είχε μια πολύ άσχημη πτώση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στα Καλάβρυτα.

GDC2019 rnd5 Veteran top10


Κατηγορία Single Crown
Όλο και πιο δημοφιλής γίνεται η κατηγορία για τα μονόπλακα ποδήλατα με δύο αναβάτες να έχουν τις πιο σταθερές παρουσίες. Μεγάλος νικητής ο σούπερ γρήγορος Πολυχρόνης Μακρής ο οποίος έχοντας κομμένο link στο DH bike του υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με το ποδήλατο enduro του και φρόντισε να εντυπωσιάσει! Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος για τον Μακρή, ο οποίος το 2020 θα επιστρέψει στις μάχες της κατηγορίας Junior. Στην δεύτερη θέση της κατηγορίας τερμάτισε ο 13χρονος Γιώργος Αγιομαυρίτης και μάλιστα αγωνιζόμενος με ποδήλατο hard tail! Σίγουρα ένας αναβάτης που περιμένουμε πολλά, ειδικά τώρα που απέκτησε ποδήλατο fs. Την τριάδα της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Νικόλας Γεροντόπουλος.

GDC2019 rnd5 SC top10

Έτσι έχουν τα πράγματα στην απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά του Πανελλήνιου Κυπέλλου DH 2019, με πέντε αγώνες να γίνονται τελικά (δεν έγινε ο τρίτος αγώνας που είχε προγραμματιστεί στο Ασπροχώρι - Mad Max Trail) και να προσμετρούν και οι πέντε στην τελική βαθμολογία.




Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ στην Natasa Papajim για την τήρηση της βαθμολογίας!!

lousfaki aponomes2019 downhill weekendΑπονομή Πενελλήνιου Κυπέλλου Downhill 2019
Θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Τύρναβου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο Τύρναβου στις 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30. Παράλληλα το δραστήριο Lousfaki Crew διοργανώνει διήμερο ride (Σάββατο και Κυριακή) στο ανανεωμένο Lousfaki Trail. Θα υπάρχει uplift από τη διοργάνωση και κριτές για την ασφάλεια των αναβατών.
Να σημειώσουμε ότι μαζί με τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Κυπέλλου DH 2020 στο Lousfaki Trail θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2020.

Αγωνιστικό πρόγραμμα 2020
1. 5 Απριλίου - Τύρναβος - Lousfaki Trail
2. 3 Μαϊου - Λιβαδειά - Rodeo Trail
3. 5 Ιουλίου - Τζουμέρκα - Atwill Trail
4. 6 Σεπτεμβρίου - Παρνασσός - Parnassos DH (New Trail)
5. 27 Σεπτεμβρίου - Καστοριά - Iron Village Trail (ενδέχεται αλλαγή ημερομηνίας)
6. 18 Οκτωβρίου - Καλάβρυτα - Kalavryta DH
7. 8 Νοεμβρίου - Κύμη - Tank Trail

Προσοχή! Θα προσμετρήσουν τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα!

Δύο νέες πίστες και φουλ βελτιωμένες, άλλες πέντε συνθέτουν ένα πολύ δυνατό αγωνιστικό πρόγραμμα με επτά αγώνες από τους οποίους θα προσμετρήσουν τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα κάθε αναβάτη. Αναμένεται πολύ έντονος συναγωνισμός, σίγουρα αύξηση των συμμετοχών, πολύ θέαμα και πλατιά χαμόγελα! Φρόντισε να είσαι και εσύ εκεί!

Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους

Κέιμενο: Φώτης Σκαρής
Gravity Freaks
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy