Τρίτη 18 Ιουν 2024

Who's Online

Now online:
  • 22 guests


Mega Avalanche Parnassos

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

mega avalanche parnassos coverMega Avalanche Parnassos

Ο Σύλλογος Νέων Πολυδρόσου υπο την αιγίδα του Δημου Δελφών, διοργανώνουν αγώνα Μega AVALANCHE.

Ημερομηνία και ώρα αγώνα:
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 16:00
Τοποθεσία: Πολύδροσο Φωκίδας
Διαδρομή:
Υψόμετρο εκκίνησης 1800μ
Υψόμετρο τερματισμού 380μ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Η διαδρομή είναι με ξύλινες και χωμάτινες κατασκευές η οποία είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα full suspension καθώς και με safe pass σε δύσκολα σημεία για ποδήλατα hardtail όπως και για αρχάριους αναβάτες. Η αφετηρία του αγώνα βρίσκεται στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού θέση Φτερόλακα, διασχίζει το μονοπάτι 22 που πρόσφατα φτιάχτηκε μετά απο αρκετά χρόνια και ο τερματισμός βρίσκεται στην πλατεία του Πολυδρόσου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:
Σάββατο:
12:00-19:00 Ελεύθερα δοκιμαστικά (εκτός και αν υπερβούμε τις 100 συμμετοχές όπου θα γίνει προκριματικός αγώνας)
Κυριακή:
09:00-14:30 Προπόνηση πριν τον αγώνα
16:00 Εκκίνηση αγώνα

Κανονισμοί:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) – UCI .

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Full suspension: ανεξαρτήτου ηλικίας
Hardtail: ανεξαρτήτου ηλικίας
Ηλεκτρικά: ανεξαρτήτου ηλικίας
Women: ανεξαρτήτου ηλικίας

ΕΚΚΙΝΗΣΗ:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί με μαζική εκκίνηση με προδευτικό στένεμα του δρόμου μεχρι να μπούν οι αθλητές στο μονοπάτι. Σε περίπτωση που υπερβούμε τις 100 συμμετοχές θα γίνει προκριματικός αγώνας το Σάββατο έτσι ώστε να διαφοροποιηθεί η σειρά εκκίνησης την Κυριακή.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας all mountain διαδρομής μεγάλου μήκους. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα.

Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού:
– κράνος κλειστού τύπου(fullface)
– θώρακας
– επιγονατίδες
– επιαγκωνίδες
– γάντια
– μάσκα

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων αθλητής έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος στον αγώνα. Προαιρετική είναι η χρήση περιλαίμιου (neck brace) .
Χρήση προσωπικού αριθμού αθλητή στο τιμόνι του ποδηλάτου, τον οποίο θα λάβουν από τη γραμματεία όσοι δεν έχουν λάβει από προηγούμενους αγώνες, τόσο στις προπονήσεις όσο και στον ημιτελικό και τελικό αγώνα
Ενημέρωση γραμματείας από τον αθλητή σε περίπτωση οικειοθελούς εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα (πριν την εκκίνηση όλοι οι αθλητές θα ελεγχθούν αν ο εξοπλισμός τους είναι πλήρης για τον συγκεκριμένο τύπο αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι και έχουν δηλώσει συμμέτοχη ήδη ο διοργανωτής δεν είναι υποχρεωμένος να τους επιστρέψει το αντίτιμο της συμμετοχής)
Στο χώρο επίσης θα βρίσκεται η ομάδα διάσωσης και ιατρικό προσωπικό .
Καθ' όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές, εξοπλισμένοι και θα είναι υπεύθυνοι για την ομαλή διέλευση των αναβατών, την τήρηση της προσημασμένης διαδρομής και την ενημέρωση σε περίπτωση ατυχήματος.

Δήλωση συμμετοχής:
mega avalanche parnassos posterΓια να συμμετέχει ένας αθλητής στον αγώνα " MEGA AVALANCHE PARNASSOS" θα πρέπει πρώτα να καταθέσει το ποσό συμμετοχής μέσω τράπεζας, έως ΠΕΜΠΤΗ 26 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ποσό για τη συμμετοχή ενός αθλητή στο διήμερο του αγώνα ορίζεται στα 30 ευρώ και πρέπει να κατατεθεί στο λογαριασμό της Τράπεζας Eurobank, με όνομα δικαιούχου KΟΥΣΟΥΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Παναγιώτη IBAN: GR2602602930000300100605355, δηλώνοντας υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο του αθλητή που κάνει την κατάθεση. Σε περίπτωση πολλαπλής κατάθεσης θα πρέπει στην περιγραφή να γραφτούν όλα τα ονοματεπώνυμα των αθλητών. Για οσους δηλώσουν συμμετοχή στην γραμματεία του αγώνα το κόστος θα είναι στα 35 ευρώ.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κλικ εδώ
ή στο τέλος της σελίδας...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής κάνει την κατάθεση του μέσω e-banking από άλλη τράπεζα, επιβαρύνεται αυτός όλα τα έξοδα προμήθειας της συναλλαγής, ειδάλλως θα δοθεί στη γραμματεία το αντίστοιχο αντίτιμο με την επικύρωση της συμμετοχής του. Επιστροφή χρημάτων λόγω ακύρωσης της συμμετοχής, τραυματισμούς κλπ. δεν είναι δυνατή. Σε περίπτωση ματαίωσης της διοργάνωσης, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 10 ημερών.
Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής το Σαββατοκύριακο του αγώνα με επιβάρυνση 5 ευρώ (σύνολο 35 ευρώ και χωρίς εξαιρέσεις), αυστηρά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ:
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει την διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Νέα για τον αγώνα μπορείτε να μαθαίνετε και στο Facebook Event.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6906066435 Κούσουλας Στάθης

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy