Κυριακή 28 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 154 guests


Troodos Sports & Fun Festival 2011

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

troodos_logo_606Ημέρες δράσης στην «Πράσινη καρδιά της Κύπρου» .
Εννέα ημερες με αθλήματα, επιδείξεις και κατασκήνωση στο Τρόοδος.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Troodos Sports & Fun Festival το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι τις 26 Ιουνίου.
Το φεστιβάλ, το οποίο χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζεται με όλο και περισσότερες δραστηριότητες, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι θα αγαπούν την περιπέτεια και τις υπαίθριες δραστηριότητες και θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα .
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται αγώνες αθλημάτων και άλλες εκδηλώσεις. Ανάμεσα σε άλλα θα γίνουν αγώνες Cross Country Run (τρέξιμο βουνού) τοξοβολίας υπαίθρου, Mountain Bike (Ορεινής ποδηλασίας), έκθεση παραδοσιακών και αθλητικών προϊόντων, διαλέξεις με θέματα που αφορούν την άσκηση με ποδήλατο και τρέξιμο, παιχνίδια για παιδιά και άλλες δραστηριότητες για ολόκληρη την οικογένεια.


Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και τετραήμερη Οικολογική κατασκήνωση για παιδιά ηλικίας 10 ως 17 χρόνων. Στα πλαίσια της κατασκήνωσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του ενώ θα ασχοληθούν και με αθλήματα που γίνονται σε ανοικτό χώρο.
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Ιουνίου θα οργανωθούν διαλέξεις με θέμα το τρέξιμο και για τεχνικές ποδηλασίας καθώς και θέματα σωστής διατροφής. Την Κυριακή 19 Ιουνίου θα διοργανωθεί ο αγώνας Cross Country Τρεξιμο «Olympus Becel Pro-Active Green race» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΔΡΟ.ΜΕ.Α racing και τον ΟΠΑΠ Κύπρου. Θα ακολουθήσει μετά ο αγώνας Mountainbike ανοικτής συμμετοχής Επίσης την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και άλλες εκδηλώσεις όπως εισαγωγή στην τοξοβολία στο δάσος, βόλτα με το ποδήλατο στο δάσος και έκθεση αθλητικών και παραδοσιακών προϊόντων.

 

runners1

Οικολογική Κατασκήνωση

troodos_the_green_heart_of_cyprusΑπό την Τρίτη 21 μέχρι το Σάββατο 25 Ιουνίου θα διεξαχθεί η Οικολογική κατασκήνωση (Eco- Camp) για παιδιά. Στις δραστηριότητες της κατασκήνωσης περιλαμβάνονται εκτός από την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, γνωριμία με το δάσος μέσω αθλημάτων όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία, η ορειβασία, η τοξοβολία, το τένις και η αναρρίχηση και άλλα παιχνίδια στο δάσος.

"Extreme" Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένο πάλι στη ποδηλασία με αγώνες στο δάσος τουΤροόδους. Στίς 25 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο Διεθνής Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας Cross country. Ο Αγώνας έχει ενταχθεί για πρώτη φορά στο Διεθνές καλεντάρι.
Την ίδια μέρα θα γίνει προπόνηση για τον αγώνα καταβασης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου. Μετά τον αγώνα κατάβασης οι αθλητές αφού ξεκουραστούν για λιγο στις Πλάτρες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον αγώνα ταχύτητας Down Town στις Πλάτρες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται απο την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους σε συνεργασία με την BikinCyprus Events Managment . Οι αγώνες Mountainbike είναι υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Τον αγώνα Δρόμου συνδιοργανώνουν ο ΔΡΟ.ΜΕ.Α Racing και ο ΟΠΑΠ υπο την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ. Μέγας Χορηγός η Becel Pro.Activ. Υποστηρικτές η Γαλλική Πρεσβεία και το Υπουργείο Άμυνας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.cyclingcy.com , να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. η να τηλεφωνήσετε στο 96302884

demetra_downhill

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy