Δευτέρα 29 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 133 guests


Urge Nepal 2010

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Downhill World

urgenepal_logo

Μ

ετά την επιτυχία του URGE ΚΕΝΥΑ το 2009 και την καταπληκτική αποδοχή από αναβάτες, μέσα ενημέρωσης και οπαδούς, ο Fabien Barel κάλεσε τους φίλους του στην επόμενη πρόκληση: το URGE NEPAL 2010. "Η εκδήλωση αυτή έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους για ανθρώπους. Είναι μια φανταστική περιπέτεια, που δημιουργήθηκε για ανθρωπιστικό σκοπό. ", λέει ο αναβάτης και οικοδεσπότης Fabien Barel.
fabien_barel_mondraker_urgenepal_01fabien_barel_mondraker_urgenepal_downhillURGE NEPAL, η πρόκληση:

Κ

άθε αναβάτης βασίζετε στην προσωπική του φυσική κατάσταση. Η ανάβαση ξεκινάει στα 2600 μέτρα και, καιρού επιτρέποντος, οι αναβάτες καταλήγουν στα 5100 μέτρα υψόμετρο. Ένα μέλος της ομάδας θα κουβαλάει εργαλεία αλλά το ποδήλατο θα είναι αποκλειστική ευθύνη του αναβάτη. Κατά την ανάβαση οι riders θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να αναγνωρίσουν την διαδρομή της… κατάβασης, καθώς δεν θα υπάρχουν περαιτέρω σημάνσεις πορείας. Τα πρώτα 25 χιλιόμετρα είναι όλα singletrack κατάβαση 2000 μέτρων ενώ τα υπόλοιπα 50 χιλιόμετρα είναι ένας συνδυασμός από single και double track κομμάτια εώς τον τερματισμό στα 1200 μέτρα υψόμετρο.
fabien_barel_mondraker_urgenepal_uphill


Το URGE NEPAL πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου 2010.
Μετά από 5 ημέρες πεζοπορίας και ποδηλασίας ανεβαίνοντας τα Ιμαλάϊα, ο Fabien Barel της Mondraker κέρδισε την κατάβαση του Urge Nepal, μπροστά από τον Nicolas Vouilloz. Ο αγώνας ξεκίνησε σε υψόμετρο 4.350 μέτρων απέναντι από την διάσημη κορυφή του Νεπάλ, Dhaulagiri, καθώς οι καιρικές συνθήκες και το χιόνι σε υψόμετρο 4.400 μέτρων, ανάγκασαν τους διοργανωτές να συντομεύσουν την προγραμματισμένη περαιτέρω ανάβαση. Η εκτός πραγματικότητας διαδρομή οδήγησε σε μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής της ομάδας του Urge Nepal, με πολύ υψηλό τεχνικό επίπεδο διασχίζοντας επικά τοπία.

29’25’’ ήταν αρκετά για να κατέβει ο Fabien Barel από υψόμετρο 4350 μέτρων στα 2600 μέτρα, με μία μέση ταχύτητα πραγματικά απίστευτη. Ο Barel βρέθηκε μπροστά από τα δύο φαβορί, τον Nicolas Vouilloz και τον  Rene Wildhaber, οι οποίοι τερματίσανε σε 30’07’’ και 30’37’’ αντίστοιχα.

Ο

Fabien Barel δήλωσε: Η κατάβαση ήταν απλά εκπληκτική με πολλές διαδρομές υψηλής ταχύτητας. Ρυθμίσαμε το νέο Mondraker Foxy με μία Fox 36 και βρήκαμε μία πολύ καλή ισορροπία μεταξύ οδηγικής συμπεριφοράς & σταθερότητας. Η διαδρομή ήταν μικρότερη τελικά λόγω του χιονιού, αλλά η ποιότητά της ήταν εκπληκτική. Διασχίσαμε γύρω στα 150χμ σε 5 ημέρες.  Ήταν η τέλεια ευκαιρία να κατανοήσουμε την τοπική κουλτούρα.  Ένα μίγμα Ινδίας με κινέζικο φόντο, το οποίο ναι μεν οδηγεί  σε μεγάλη αστάθεια της πολιτικής σκηνής, αλλά η φιλικότητα του πληθυσμού δείχνει μια τρομερή αλληλεγγύη. Το URGE Νεπάλ έχει εκπληρώσει όλες μας τις προσδοκίες.

Ο

στόχος της διοργάνωσης ήταν η συλλογή  πάνω από 10.000€ μέσα από τη δημοπρασία όλων των ποδηλάτων που συμμετείχαν, πολλά εκ των οποίων ήταν special editions μαζί με αρκετά  συλλεκτικά κομμάτια. Τα έσοδα θα πάνε στην “MTB for Nepal” με στόχο τη δημιουργία τοπικής σχολής Mountain Bike και στην “Les amis de Children’s Home” με στόχο την κατασκευή και βελτίωση σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές του Nepal.

Αποτελέσματα:
ranking

mondraker_foxy mondraker_foxy_r mondraker_foxy_rr

Πηγές:
http://www.mondraker.com/10/esp/news/Fabien-Barel-ganador-de-la-carrera-Urge-Nepal./43
http://www.urgenepal.com/

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy