Παρασκευή 10 Μαϊ 2024

Who's Online

Now online:
  • 175 guests


Tank Trail Race 2012 - ο αγώνας του 2012

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Αποτελέσματα Αγώνων

tank trail 2012 15Επιστροφή στους αγώνες για τον Κωνσταντίνο Ανδριώτη και επιστροφή στα βάθρα με 2 στα 2!!


Τι να πρωτοπούμε για αυτόν τον αγώνα!! Από όποια πλευρά και να το δεις ήταν όλα άψογα. Το μονοπάτι, η διοργάνωση και οι διοργανωτές, οι παροχές, το κλίμα, ο καιρός, η τοπική κοινωνία, όλα μα όλα ήταν εκεί για να δώσουν το καλύτερό τους στον αγώνα.


Η αρχή έγινε πριν χρόνια από το Γιώργο Γεωργούδη, που με την τρέλα του και το πάθος του κατάφερε να δείξει στους φίλους του τι εστί downhill, riding αλλά και building! Δημιούργησε αυτό που αργότερα ονομάστηκε tank trail crew και ένα χρόνο πριν έφυγε για Αυστραλία. Άφησε πίσω του όμως δυνατή ομάδα με καρδιά τον Ανδρέα Τράκο, η οποία κατάφερε να συνεχίσει το έργο και να δείξει σε όλους μας τι μπορεί να κάνει. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν στη διοργάνωση του αγώνα και όλους τους τοπικούς φορείς και υποστηρικτές του. 

Βαγγέλης Ατλιδάκης - Low & Flow Morewood Rider πρώτο τράπεζι θέα Αιγαίο!!
tank trail 2012 09
Ανδρέας Τράκος απογειωμένος στον αγώνα του!!
tank trail 2012 03


Ο αγώνας
Το μονοπάτι ήταν πραγματικά ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει σε ελληνικό αγώνα. Τεχνικό, γρήγορο, δύσκολο, καθαρό, καλοφιταγμένο, με εντυπωσιακά άλματα και πολλά drops και step down, μεγάλες κλίσεις... γενικά κανένα κομμάτι του δε μπορούσε να αφήσει τον αναβάτη αδιάφορο, ενώ ταυτόχρονα δε σε κούραζε! 

Τα αγροτικά του δήμου και ιδιωτών λειτουργούσαν και τις δύο μέρες άψογα, με μικρό χρόνο αναμονής στον τερματισμό, έτσι όλοι χόρτασαν ποδήλατο. Ιδιαίτερα το Σάββατο, όλοι μας απολαύσαμε riding και παντού έβλεπες πηγαδάκια να συζητάνε για διάφορα σημεία της διαδρομής με ιδιαίτερη έμφαση το μεγάλο ξύλινο road gap και το τελευταίο απότομο σημείο το γνωστό πλέον ως "θάνατος"!!

Πολλά τα φαβορί την Κυριακή. Ελισαίος, Ιωάννου, Κορφιάτης, Μάριος BigPapa και άλλα μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής ήταν όλοι εκεί. Εκεί όμως ήταν και ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης, ο οποίος μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω έλλειψης ποδηλάτου, έχει επιστρέψει στην ενεργό δράση και όπως όλα δείχνουν είναι σε τρελή φόρμα. Με πολύ δυνατή και επιθετική οδήγηση δείχνει πως είναι ασταμάτητος και ένα σκαλί πάνω από όλους τους υπόλοιπους.

Στο πρώτο σκαλί λοιπόν του βάθρου ο Ανδριώτης με δεύτερο, τον μόνιμα (!!) δεύτερο Γιάννη Ιωάννου και στην τρίτη θέση το "μοντέλο" Γιάννης Κορφιάτης, που εδώ και αρκετά χρόνια, σχεδόν πάντα κατέχει μία θέση στο βάθρο.

Δε θα πούμε άλλα σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα καθώς ο Φώτης Σκαρής μας έχει καλύψει πλήρως με ένα φοβερό ρεπορτάζ στο descent.gr, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ, ή παρακάτω...



tank trail 2012 geniki results


tank trail 2012 categ results
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αγώνας Downhill στο «μπαλκόνι του Αιγαίου» την Κύμη κι έγινε χαμός! Το Tank Trail φόρεσε τα καλά του και φιλοξένησε 85 αναβάτες απ' όλη την Ελλάδα που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην τεχνική και απαιτητική πίστα. Σύμμαχος ο εκπληκτικός καιρός, τα πλατιά χαμόγελα από τους αγωνιζόμενους και η ζεστή αγκαλιά από την τοπική κοινωνία.

Όλα τα παιδιά της ομάδας Tank Trail με μαέστρο τον Ανδρέα Τράκο δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να πραγματοποιήσουν έναν φοβερό αγώνα που όσοι τυχεροί συμμετείχαν θα θυμούνται για πολλά χρόνια! Στο αγωνιστικό διήμερο τα uplift με τα αυτοκίνητα του Δήμου Κύμης και ιδιωτών, λειτούργησε σωστά και όλοι λύσσαξαν στο ποδήλατο ωστόσο ήταν η φοβερή διαδρομή και ειδικά τα δύο εντυπωσιακά άλματα που ανέβαζαν την διάθεση των αγωνιζόμενων στα ύψη! Η διαδρομή του Tank Trail είναι ιδιαίτερα τεχνική όσο παιχνιδιάρικη και απολαυστική, χωρίς ίχνος πέτρας, αλλά με φοβερό νοτισμένο χώμα (από την βροχή της Πέμπτης) και δύο από τα μεγαλύτερα άλματα που υπάρχουν σε πίστα DH στην Ελλάδα! Το θετικό είναι ότι τόσο το road gap ύψους τριών μέτρων, όσο και το δεκάμετρο τραπέζι που ακολουθεί είναι καλοσχεδιασμένα και επέτρεψαν σε πολλούς αναβάτες να κάνουν την υπέρβαση! Να τα πηδήξουν, εκτινάσσοντας την διάθεση και την αδρεναλίνη τους στα ύψη, αφού είχαν παλέψει με τις φοβίες τους!!! Παράλληλα υπήρχαν πολλά σημεία με μεγάλες κλίσεις που ζόρισαν και τους πιο έμπειρους και ατελείωτα μπερμ και μικρά άλματα έτσι ώστε κάθε μέτρο της διαδρομής να έχει ενδιαφέρον! Πολύ καλός ήταν και ο χώρος τερματισμού σε κεντρικό σημείο μέσα στην πόλη της Κύμης! Η διοργάνωση ήταν σωστή, η χρονομέτρηση από την Sportstiming.gr άψογη κι έτσι ο πρώτο λόγο είχαν οι αναβάτες που έδωσαν φοβερές μάχες σε όλες τις κατηγορίες!

Στην κατηγορία Elite από τα δοκιμαστικά, ο διψασμένος για νίκες Κώστας Ανδριώτης, έδειξε τις προθέσεις του! Μετά από δύο χρόνια αγωνιστικής απουσίας ο νεαρός αναβάτης από την Χαλκίδα επέστρεψε δυναμικά, πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο (2:44.872) και τέθηκε επικεφαλής. Δεύτερος ήταν ο ιδιαίτερα προπονημένος Μάριος Παπασιμακόπουλος που έδειξε έτοιμος για όλα και τρίτος ο θεαματικός Γιάννης Κορφιάτης που πραγματοποίησε κάποια εντυπωσιακά wall rides! Τέταρτος ο μόνιμος διεκδικητής του βάθρου Γιάννης Ιωάννου και πέμπτος ο αέρινος Ελισσαίος Γουβής από την Πάτρα. Την έκπληξη έκανε ο Γιώργος Αργυριάδης που βρέθηκε στην έκτη θέση!
Χωρίς καθυστέρηση ήρθε η ώρα του μεγάλου τελικού και μονομιάς η ένταση χτύπησε κόκκινα κάτω από την τέντα της Red Bull στην εκκίνηση! Η ιδιαίτερα τεχνική πίστα απαιτεί γραμμές ακριβείας, διατήρηση ροής στις απότομες αλλαγές κλίσης, τσαμπουκαλίδικα άλματα και προσοχή στο τελευταίο κομμάτι: το επονομαζόμενο «θάνατος» για την μεγάλη κλίση του! Κάθε αναβάτης ορμούσε χαμογελαστός στο πρώτο drop in της εκκίνησης κι άρχιζε ένα υπέροχο παιχνίδι για το κυνήγι του χρόνου! Στην κυριολεξία παιχνίδι!! Ο Βασίλης Τσιαντίκος που είχε προκριθεί 11ος, έκανε μια πολύ δυνατή κατάβαση πέρασε αλάνθαστα το λασπωμένο κομμάτι του «θανάτου» και σπάζοντας το φράγμα των 3' πήρε κεφάλι. Ο Γιώργος Αργυριάδης όμως απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η απόδοση του στον προκριματικό και με χρόνο 2:57,441 επιβάλλεται του αναβάτη από την Καλαμπάκα. Στο μεταξύ ο Γουβής κατεβαίνει αλαφιασμένος! Προσφέρει super θέαμα στους εκατοντάδες θεατές που έχουν κατακλείσει την διαδρομή και ορμά στο «θάνατο» με τα όλα! Στη λασπωμένη αριστερή στροφή πριν τον τερματισμό ντριφτάρει υπερβολικά, χάνει τον έλεγχο κι εξαφανίζεται μέσα στην άγρια βλάστηση μόλις λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό! Ακολουθεί ο μόνιμος για φέτος διεκδικητής της νίκης Γιάννης Ιωάννου. Πηδάει το road gap άγρια, πατώνει το τραπέζι και ορμά με τα όλα στη «σκάλα», οδηγάει για τη νίκη, κατεβάζει το χρόνο του κατά πέντε δευτερόλεπτα και βάζει γερή υποψηφιότητα για την κορυφή. Ο Γιάννης Κορφιάτης με άψογο στυλ και έξυπνες γραμμές κατεβαίνει αποτελεσματικά, αλλά δεν καταφέρνει να πάρει κεφάλι (+2'') από τον Ιωάννου. Αντίστοιχα ο Μάριος Παπασιμακόπουλος οδηγεί αγχωμένα κάνει λάθη και μένει ακόμη πιο πίσω. Με σφιγμένα τα δόντια οι θεατές παρακολουθούν τον Ανδριώτη να βουτά στον «θάνατο» με τα όλα! Περνά τα πρώτα μέτρα στον αέρα, στρίβει στις λάσπες με δύναμη και με χρόνο 2:45.980 παίρνει μια μεγάλη νίκη! Δεύτερος και πάλι ο Ιωάννου, τρίτος ο Κορφιάτης και τέταρτος η μεγάλη έκπληξη, ο Αθηναίος Γιώργος Αργυριάδης! Πέμπτος ήταν ο Τσιαντίκος με τον "Big Pappa" να συμπληρώνει την εξάδα. Γενικά δόθηκαν πολύ δυνατές μάχες για την πρώτη δεκαπεντάδα με μια νέα γενιά αναβατών να παρουσιάζονται όλο και πιο ανεβασμένοι!

Στην κατηγορία Junior οκτώ αναβάτες έδωσαν το παρών. Ωστόσο o νικητής του "Sfakia extreme trails" Δημήτρης Μπαξεβάνος αγωνίζονταν τραυματισμένος, ο Νίκος Βασιλακάκος απουσίαζε (λόγω τραυματισμού) και ο ανεβασμένος Μάνος Σακλάς είχε κόψει το ποδήλατο του στα ελεύθερα δοκιμαστικά! Ο Πέτρος Ατσαλής ήταν αυτός που έσυρε το χορό στα προκριματικά και μάλιστα πραγματοποιώντας super θεαματικά άλματα! Αντίστοιχα αποτελεσματικός ήταν και στον τελικό και κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη, με τον Μπαξεβάνο δεύτερο και τον Σακλά που αγωνίστηκε με δανεικό ποδήλατο (ακόμη ευγνωμονεί τον Φίλιππο) να συμπληρώνει το βάθρο. Πολύ καλά οδήγησε ο Γιώργος Βάλκανος που τερμάτισε τέταρτος, αλλά και ο τοπικός πιτσιρικάς Στράτος Σπανός που καθάρισε το road gap κι εκτός από ένα πλατύ χαμόγελο κατέκτησε και την πέμπτη θέση.
Δυνατή μάχη για τη νίκη έγινε και στην κατηγορία Master (35+) μεταξύ του φορμαρισμένου Ερνέστου Σακελλαράκη και του semi-local Φώτη Σκαρή. Ο Σακελλαράκης έκανε έναν εκπληκτικό τελικό και παρά το λάθος του πριν τον τερματισμό κατάφερε να πάρει τη νίκη σκαρφαλώνοντας παράλληλα στην έκτη θέση της γενικής! Το βάθρο συμπλήρωσε ο δραστήριος Βαγγέλης Ατλιδάκης που πήρε το πρώτο του κύπελλο στο DH κι έδειξε να το χαίρεται ιδιαίτερα!
Στην κατηγορία γυναικών συμμετείχαν δύο τολμηρές κοπέλες που τα κατάφεραν μια χαρά στην δύσκολη διαδρομή! Τη νίκη πήρε η φοβερή Ειρήνη Μαυράκη που παρ' ότι οδήγησε γρήγορα κατάφερε να μην λασπώσει καθόλου την όμορφη στολή της! Δεύτερη ήταν η Βάσω Αθανασούλα που είχε ένα μικρό τραυματισμό όταν έπεσε πάνω της αναβάτης στον «θάνατο». Και οι δύο πάντως είχαν πολύ καλή παρουσία αν κι έλειψε η κορυφαία αθλήτρια DH Μαρία Μιχαλογιαννάκη. Μεγάλος απών και ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής Μπάμπης Χαϊδεμενάκης που ακύρωσε την συμμετοχή του την τελευταία στιγμή εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Και του χρόνου!!!
Σ.Σ.1: Πολύ όμορφα ήταν α αναμνηστικά πάνω σε ξύλο ελιάς, τα μπλουζάκια κα τα καλύμματα κράνους που μοιράστηκαν σε όλους τους αγωνιζόμενους μαζί με δύο κομμάτια παραδοσιακού μπακλαβά Κύμης!
Σ.Σ.2: Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον εμπνευστή, σχεδιαστή και βασικό builder του Tank Trail που βρίσκεται στην Αυστραλία και δεν μπόρεσε να έρθει να αγωνιστεί και να περάσει καλά σε μια πίστα που έχει ρίξει πολύ κόπο και ιδρώτα για να ολοκληρώσει.

Βίντεο από τον Χατζηγεωργίου Άρη



ρεπορτάζ αγώνα: Φώτης Σκαρής - descent.gr
Φωτό άρθρου: Κωνσταντίνος Δημάς - local κορυφαίος photographer φωτογραφίες του οποίου μπορείτε να προμηθευτείτε με 3 ευρώ τη καθεμία σε ψηφιακή μορφή μέσω e-mail σε μέγιστη ανάλυση και μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ
Σχόλια (3)Add Comment
0
...
γραμμένο από Ακης, Νοέμβριος 10, 2012
Μπραβο παιδια,
φαινεται πολυ ωραιο το μονοπατι και περιποιημενο
0
...
γραμμένο από Αποστολης , Νοέμβριος 09, 2012
Συγχαρητηρια παιδια για την δουλεια που κανατε,ειναι παρα πολυ ωραιο και δυνατο το μονοπατι..
Ειμαι απο Ικαρια,και ειμαι ο μοναδικος που κατεβενει στο νησι..
Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε ποσα χλμ ειναι το μονοπατι σας.
babis3
...
γραμμένο από babis3, Νοέμβριος 07, 2012
ti na pei kaneis gia ayton ton agona..to monopati..thn organosh...bravo adrea trako!!!!bravo se ola ta paidia pou palevoun gia na goustaroume oloi!bravo kai stous filoxenous kymiotes!panta tetoia!!!!!!kai tou xronou!

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy