Σάββατο 27 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 61 guests


Greek Downhill Cup 2023 - 4ος αγώνας, Κύμη, Tank Trail 12/11

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Αποτελέσματα Αγώνων

Ένα downhill με απ' όλα!

tank trail kymi downhill race 2023 viewΣτην φοβερή πιστάρα Tank Trail έγινε ένας εξαιρετικός αγώνας κατάβασης με τον Phil Atwill να παίρνει τη νίκη, αλλά πραγματικό νικητή το ελληνικό downhill...

Η δυνατή αυτή παρέα downhillάδων που απαρτίζουν την καρδιά και την ψυχή του Tank Trail Crew από την ίδρυση του, συνεχίζουν εδώ και μια δεκαετία να διοργανώνουν άρτιους αγώνες πραγματική διαφήμιση του σπορ. Φέτος στο πλευρό τους είχαν και τον καιρό με αποτέλεσμα να γίνει ένας αγώνας που μοίρασε απλόχερα χαμόγελα στους 82 αναβάτες που τσούλησαν στην άριστα προετοιμασμένη πίστα, αλλά και στους εκατοντάδες θεατές. Το Tank Trail ήταν ιδανικά shapeαρισμένο, με την βροχή της Παρασκευής να δημιουργεί τέλειες συνθήκες στις προπονήσεις του Σαββάτου, αν και τελικά ο αγώνας έγινε με ξερό έδαφος, αλλά χωρίς πούδρα. Η πρόσφυση ήταν πολύ καλή, το τερέν προβλέψιμο και άπαντες ευχαριστήθηκαν κάθε μέτρο της πίστας. Τι στροφάρες, τι αλματάρες, τι γκάζια και κατηφόρες, ήταν όλα σούπερ! Για μια ακόμη φορά βέβαια το τελευταίο τμήμα της πίστας, το επικό πλέον «Θάνατος» section -που απέκτησε μια όμορφη ταμπέλα και προστατευτικό δίχτυ- ήταν εκεί για να τιμωρήσει τους απρόσεκτους και όσους το υποτίμησαν... Για μια ακόμη φορά πάντως προσέφερε συναρπαστικό θέαμα και μοίρασε άφθονο τρόμο!

Άπαντες ήταν στην ώρα τους για τον προκριματικό και η δράση ξεκίνησε χωρίς καθυστερήσεις και με τους riders έτοιμους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο κορυφαίος Phil Atwill (2:19.643) με το μοναδικό οδηγικό του στυλ έβαλε τις βάσεις πραγματοποιώντας την ταχύτερη κατάβαση στην κατηγορία Elite και στη γενική. Δεύτερος ήταν ο σούπερ φορμαρισμένος Σωκράτης "Soc" Ζώτος (2:23.023) και τρίτος ο ορεξάτος Αλέξανδρος "Godzilla" Τοπκάρογλου (2:24.804), τρεις αναβάτες με διαφορετικό στυλ, αλλά εξίσου αποτελεσματικοί έσυραν τον μαγικό χορό! Ταχύτερος Junior και τέταρτος γενική ήταν ένας ακόμη ιδιαίτερα θεαματικός αναβάτης, ο Γιώργος Αγιομαυρίτης (2:31.525) που καβάλα σε ένα ποδήλατο enduro ήταν ουσιαστικό αδύνατο να απειλήσει τους χρόνους των τριών πρώτων. Απών από την μάχη των Junior, ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Μιχαήλ Τζώρας ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι μετά από πτώση στις προπονήσεις του Σαββάτου. Στους Mini Junior o Εμμανουήλ Λουκέρης (2:37.409) ήταν μεταμορφωμένος καβάλα στο νέο του ποδήλατο και όχι μόνο ήταν ταχύτερος στην κατηγορία του, αλλά πλασαρίστηκε και στην έβδομη θέση της γενικής! Ταχύτερος Master ήταν ένας ακόμη αναβάτης με χαρακτηριστικό στυλ οδήγηση, ο Γιάννης Ιωάννου (2:35.617) μόνο που επέλεξε να αγωνιστεί στην κατηγορία Elite, έτσι την πρωτοπορία στην κατηγορία είχε για μια ακόμη φορά ο Άρης Χατζηγεωργίου (2:43.151). Δυνατή μάχη αναμένονταν και στους Veteran με τον Δημήτρη Κόνα (2:51.046) να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο και να βάζει φωτιά στην κατηγορία. Δυστυχώς δεν είχαμε συμμετοχή στη κατηγορία γυναικών.

tank trail kymi downhill race 2023 poster2

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη για τον μεγάλο τελικό με πλήθος κόσμου στην δεξαμενή, πάνω από το χαρακτηριστικό φίδι, και φυσικά στον «Θάνατο». Ο μαγικός Phil Atwill (2:18.710) βελτίωσε το χρόνο του κατά ένα δευτερόλεπτο και πήρε έστω και οριακά τη νίκη στην κατηγορία Elite και στην γενική. Ελάχιστα πίσω του, μόλις μισό δευτερόλεπτο, ο μαθητής και φίλος του Σωκράτης Ζώτος (2:19.304) που είχε μια πολύ καθαρή και σταθερή κατάβαση. Τρέλανε τους πάντες στον «Θάνατο» ο Αλέξανδρος Τοπκάρογλου (2:20.666) με το τρομακτικό πέρασμα του, αλλά έμεινε οριακά πίσω από τους δύο πρώτους στην τρίτη θέση της Elite και της Γενικής. Διατήρησε πάντως τον άτυπο τίτλο του King of Thanatos! Φοβερό come back στους ελληνικούς αγώνες downhill έκανε ένας από τους παλιότερους εν ενεργεία αγωνιζόμενους, ο Γιάννης Ιωάννου (2:31.387), και κατάκτησε την τέταρτη θέση στην κατηγορία και την πέμπτη στη Γενική και μάλιστα καβάλα σε ένα ποδήλατο enduro. Οριακά πίσω του, μόλις 12 εκατοστά, ο σταθερός και αποτελεσματικός Νίκος Μαραγκός (2:31.515), όντας και έκτος Γενικής. Την εξάδα φωτιά της Elite συμπλήρωσε ο ανεβασμένος Πέτρος Αφένδρας (2:38.179). Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον Μιχάλη Μπερτσιμά που παρά την άγρια περσινή του πτώση στον «Θάνατο» επέστρεψε στην Κύμη και μάλιστα τερματίζοντας 8ος στη Elite. Να σημειώσουμε ότι οι αναβάτες της κατηγορίας Elite κατάκτησαν τις έξι από τις οκτώ πρώτες θέσεις στην γενική επιβεβαιώνοντας τη νέα δυναμική της κατηγορίας.

tank trail dh 2023 results elite

tank trail kymi downhill race 2023 podium elite



Στην κατηγορία Junior (14 αναβάτες) δεν είδαμε την μάχη που περιμέναμε, με τον Γιώργο Αγιομαυρίτη (2:29.904) να παίρνει καθαρά τη νίκη και την τέταρτη θέση στη Γενική, χωρίς όμως την πίεση των τραυματισμένων Μιχαήλ Τζώρα και Μάρκου Λαμάρη. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ένας ακόμη σούπερ ανερχόμενος αναβάτης, ο Αντώνης Μούτσιος (2:39.208), ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Γεωργόπουλος (2:40.004) που συνέχισε τις δυνατές φετινές εμφανίσεις του. Κέρδισε τη Νέμεσις του -την ευθεία είσοδο στο «Θάνατο»- ο local Κωνσταντίνος Φρίγγης (2:43.362) και σκαρφάλωσε δίκαια στην τέταρτη θέση του βάθρου ξεσηκώνοντας τους συμπολίτες του. Ο έτερος τρελάρας από την παρέα της Πάτρας, ο Γιάννης Λινάρδος κατάκτησε την πέμπτη θέση και ο σταθερά ανερχόμενος Νικόλας Καλαμπόκης συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

tank trail dh 2023 results junior

tank trail kymi downhill race 2023 podium junior

Στην κατηγορία Mini Junior αναμέναμε την μεγάλη μάχη και όντως έγινε, όχι όμως για την πρώτη θέση. Ο φουλ προπονημένος Εμμανουήλ Λουκέρης (2:36.880) καβάλα στο νέο 29άρι του ήταν πραγματικά άπιαστος και πήρε καθαρά την πρώτη νίκη της καριέρας του, σκαρφαλώνοντας μάλιστα στην έβδομη θέση της Γενικής! Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου έγινε χαμός, με τον 13χρονο Χρήστο Θεόπιστο (2:45.433) να παίρνει την δεύτερη θέση με διαφορά μόλις δύο δέκατα από τον Κρητικό συνομήλικο του, τον Δημήτρη Βλασσόπουλο (2:45.686). Ελάχιστα πιο πίσω ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία της κατηγορίας, Ηλίας Ζαρκάδας (2:46.028), που άφησε μόλις οκτώ δέκατα πίσω του τον Οδυσσέα Καρακατσάνη. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Θοδωρής Παχουλός. Να σημειώσουμε ότι η κατηγορία Mini Junior είχε και τις περισσότερες συμμετοχές με 20 αθλητές.

tank trail dh 2023 results mini junior1
tank trail dh 2023 results mini junior2

tank trail kymi downhill race 2023 podium mini junior

Εννέα συμμετοχές είχε η κατηγορία Master και ο Άρης Χατζηγεωργίου (2:38.624) πήρε μια ακόμη νίκη. Δεύτερος ήταν ο Γιάννης Κορφιάτης (2:43.135) ο οποίος είχε και το πιο πλατύ χαμόγελο καθώς επέστρεψε στους αγαπημένους του αγώνες downhill και στο δίπλακο ποδήλατο του μετά από πολύ καιρό. Την τριάδα συμπλήρωσε ο άρχων της διοργάνωσης, ο Γιώργος Γεωργούδης (2:51.136) που μέσα στην τρέλα της διοργάνωσης έκανε μια κατάβαση στο τέλος ώστε να απολαύσει το γεγονός ότι όλα πήγαν καλά. Τέταρτος ήταν ο μηχανικός και μάνατζερ του Phil Atwill, o Malcom Finnie, πέμπτος ο Παριανός Ρόλος Καντιώτης και την εξάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Δαλέζιος. Απών από την μάχη της κορυφής, ο τρελιάρης Ορέστης Κωστικίδης, που είχε μια άσχημη πτώση στην τελευταία προπονητική κατάβαση του Σαββάτου με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του.

tank trail dh 2023 results master

tank trail kymi downhill race 2023 podium masters


Στην κατηγορία Veteran είχαμε την μεγάλη ανατροπή, καθώς ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Σάββας Ιωάννου (2:51.493) βελτίωσε κατά επτά ολόκληρα δευτερόλεπτα τον χρόνο του και πήρε τελικά τη νίκη. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Κόνας (2:54.310) που οδήγησε πιο σφιγμένος και όχι μόνο δεν βελτίωσε τον χρόνο του, αλλά ήταν και τρία δευτερόλεπτα πιο αργός, αλλά σίγουρα φουλ ικανοποιημένος. Όρμησε στον τελικό ο Άγγελος-Παναγιώτης Κοντός (2:55.618) προκειμένου να επαναλάβει την προηγούμενη νίκη του, αλλά τελικά κατάκτησε την τρίτη θέση ελάχιστα πίσω από τον Κόνα. Τέταρτος τερμάτισε ο Γιάννης Γιαννουσάς, πέμπτος ο Γιώργος Κολιαστάσης και έκτος ο Φώτης Σκαρής, με τους δύο τελευταίους να έχουν και την έγνοια των γιών τους που αγωνίζονταν στην κατηγορία Super Mini Junior.

tank trail dh 2023 results veteran

tank trail kymi downhill race 2023 podium veterans

Στον αγώνα στην Κύμη είχαμε αγώνα και της κατηγορίας Super Mini Junior με 12 συμμετέχοντες. Η πίστα ήταν διαφορετική από αυτή των ενηλίκων κι έτσι αναβάτες από 8 έως 12 ετών έδωσαν τις δικές τους μάχες αποκομίζοντας αγωνιστικές εμπειρίες. Πρώτος τερμάτισε ο local Διονύσης Γιατράς, δεύτερος ο Άλεξ Αγιομαυρίτης και τρίτος ο Άλεξ Κιούκης. Στην τέταρτη θέση ήταν ο Νικολής Σκαρής μπροστά από Αλέξανδρο Καρύδη και τον Γιάννη Καλαφατά. Συγχαρητήρια ωστόσο αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες.

tank trail dh 2023 results super mini junior

tank trail kymi downhill race 2023 podium super mini junior




Και του χρόνου!

  • Ο 4ος αγώνας για το Greek Downhill Cup 2023 που διοργανώθηκε στην Κύμη ήταν σίγουρα ένας από τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει στα 10 χρόνια ιστορίας του θεσμού! Ήταν άρτιος οργανωτικά (με σωστό uplift, ασθενοφόρα, διασώστες, κριτές, άριστη γραμματεία, φιλοξενία, νερά, σάντουιτς, μπακλαβάδες, αυτοκόλλητα και tshirts για όλους), αλλά και αθλητικά, με την πίστα Tank Trail (φέτος με το πιο τεχνικό Tubes Line στην αγωνιστική διαδρομή) να είναι άριστα προετοιμασμένη και με πολύ καλό τερέν μετά την βροχή της Παρασκευής (ειδικά οι καταβάσεις προπονήσης του Σαββάτου ήταν ηδονικές!). Κερασάκι στην τούρτα η φοβερή λιακάδα και οι πολλοί θεατές που δημιούργησαν κυριολεκτικά εκρικτική ατμόσφαιρα στον «Θάνατο» και στο «Φίδι».
  • Στα θετικά το γεγονός ότι στην διοργανωτική ομάδα συμμετείχαν όλα τα μέλη που δημιούργησαν το Tank Trail πριν 14 χρόνια και οι ίδιοι που διοργάνωσαν τον πρώτο αγώνα πριν μια δεκαετία! Μπράβο! Friends stand united και μόνο καλά πράγματα βγαίνουν...
  • Η ιστορία δεν έχει διδάξει όλους τους αναβάτες... Έτσι για μια ακόμη χρονιά είχαμε τρομακτικές πτώσεις στο «Θάνατο» με πιο άγριες αυτή του Ελισσαίου Γούβη -κυριολεκτικά τον έσωσε το προστατευτικό δίχτυ- και του Βασίλη Μπάρδη. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Γενικά όμως τόσο στις προπονήσεις του αγωνιστικού διήμερου, αλλά και πριν από αυτό αρκετοί αναβάτες είχαν πτώσεις και τραυματισμούς και τους ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Τρομακτικό πάντως ήταν και το πέρασμα του Αλέξανδρου Τοπκάρογλου που έκοψε την ανάσα όσων ήταν εκεί!
  • Αναμένουμε πλέον το τελικό ΟΚ από τον Δήμο Τυρνάβου και το Lousfaki Trail Crew για το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά ο τελευταίος αγώνας (5ος) της χρονιάς στις 2 Δεκεμβρίου στο Lousfaki Trail στον Τύρναβο. Σίγουρα μπορεί να αλλάξουν πολλά στις βαθμολογίες... Οπότε μείνετε συντονισμένοι για την επίσημη ανακοίνωση!
  • Προσεχώς η επιτροπή του Greek Downhill Cup πρόκειται να αναρτήσει την επίσημη βαθμολογία μετά τους τέσσερις αγώνες του θεσμού.
tank trail kymi downhill race 2023 podium crew

Τα πλήρη αποτελέσματα εδώ: sportstiming.gr/live/results/bike/dh/DH23KYMI/

Κείμενο: Φώτης Σκαρής - Gravity Freaks
Cover photo άρθρου: Δημάς Κωνσταντίνος
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy