Τετάρτη 15 Μαϊ 2024


Planet X Freeride Show στα Κανάκια της Σαλαμίνας

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

News - Ανακοινώσεις

Το σαββατοκύριακο 24 και 25 Νοεμβρίου έγινε το τελευταίο Freeride Event της χρονιάς στον χώρο αυτό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς τρικ στον αέρα, αλλά και υποσχέσεις για το μέλλον του freeride στην Ελλάδα. Riders από Κρήτη, Βόλο, Πάτρα, Χαλκίδα και φυσικά Αθήνα, μαζί με τους Πολωνούς των Respect αλλά και τους μεγάλους guest stars από την Γαλλία Planet X δοκίμασαν το Σάββατο και έδειξαν στον κόσμο στο επίσημο event της Κυριακής, απίστευτα κόλπα στον αέρα. Επικρατούσε το διήμερο ένα κλίμα φιλίας, ειδικά με τους Γάλλους και τίποτα το υπεροπτικό που να λέει στον κόσμο ¨εμείς είμαστε οι επαγγελματίες εσείς οι ερασιτέχνες¨ Δίπλα-δίπλα το Σάββατο κάποιος που δοκίμαζε άλμα για πρώτη φορά στη ζωή του και ο Tritan της Planet X Santa Cruz Team που δοκίμαζε backflip και στο τέλος του line, έπιαναν την κουβέντα σαν παλιοί φίλοι. Έτσι είναι το freeride, δεν υπάρχουν διασημότητες, παρά μόνο την ώρα του σπικάζ στο επίσημο event.

Όμως για να υλοποιηθεί ένα event, χρειάζεται η έμπρακτη συμμετοχή κάποιων ανθρώπων. Τα εύσημα λοιπόν στον Νίκο Κασιμάτη και Αντώνη Μαρτίνο από την Kassimatis Cycling οι οποίοι εκτός ότι έφεραν τους Planet X στην Ελλάδα βοήθησαν όπως μπορούσαν για να στεφθεί με επιτυχία το 3ο freeride event της χρονιάς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Σαλαμίνας η οποία παραχώρησε τον χώρο για το event καθώς και χώρο για απονομές βραβείων και στους Respect που ετοίμαζαν με φτυάρια και τσουγκράνες τα άλματα για μέρες μέχρι το τελικό event.


Στο event ήταν παρόν η Red Bull σε πλήρη παράταξη και με καλή μουσική από τον Γιάννη, στο σπικάζ του event ο σόουμαν Momo των Planet X και ο Τάκης από το downhill.gr, οι οποίοι μαζί με τον Δημήτρη (Piranhas) αποτελούσαν την επιτροπή του διαγωνισμού της Κυριακής. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 12 freeriders: Tristan-Planet X, Quentin-Planet X, K.os-Respect, Thomas-Respect, Rafael-Respect, ο Ανδρέας από τον Βόλο με hardtail, ο Στρατής, ο Φίλιππος, ο Ρώσος, ο Πεταλούδας, ο Danny και ο Kamil (οι δύο τελευταίοι εγκατέλειψαν από νωρίς ο πρώτος από τραυματισμό και ο δεύτερος από μηχανική βλάβη). Προκρίθηκαν στον τελικό οι έξι πρώτοι (Tristan-Planet X, Quentin-Planet X, K.os-Respect, Thomas-Respect, Rafael-Respect, Ανδρέας). Συνολικά οι προσπάθειες ήταν τρείς και για την εξαγωγή της βαθμολογίας λήφθηκαν υπόψη τα εξής : η επιλογή του line, η καλή ροή και άνεση (fluidity), η δυσκολία του κόλπου. Ο Tristan και ο Quentin δικαίως κατέλαβαν 1η και 2η θέση αφού ο πρώτος κατάφερε στα τεράστια αυτά άλματα να βγάλει backflip και ο δεύτερος είναι πρωταθλητής 4Χ Γαλλίας και στους 5 πρώτους στην κατάβαση. Ο K.os με τον Thomas ήρθαν σε ισοβαθμία και αναμετρήθηκαν αντάξια ο ένας τον άλλον αλλά εν τέλει δικαιώθηκε ο K.os παίρνοντας την 3η θέση….


Το ευχάριστο ήταν πως αυτή τη φορά δεν υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί και γενικότερα όλα κύλισαν μέλι-γάλα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας λοιπόν για το επόμενο επίσημο ή ανεπίσημο event στα πλαίσια του “eating dirt”……

Keep jumping - it’s good for your style