Πέμπτη 18 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 180 guests


2nd DH Pelion Race

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

pelion dh race 2014 coverΟ 2ος αγώνας στο μαγευτικό Πήλιο πλησιάζει!!
Πέρσι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ φέτος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και ο αγώνας της πιο όμορφης ομάδας "Bike30 Riders" έχει ενταχθεί στο 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο κατάβασης ως ο 6ος στη σειρά από τους 8 συνολικά αγώνες. Ραντεβού στο Πήλιο!

Γενικό Πρόγραμμα Αγώνα:

Σάββατο 6.9.2014 Δοκιμαστικές Προπονήσεις
Κυριακή 7.9.2014 Επίσημα Δοκιμαστικά – Προκριματικοί – Τελικός

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σαββάτου
08:30 Course Walk
10:30 Τέλος Course Walk, Άνοιγμα διαδρομής, Δοκιμαστικά-Προπονήσεις
18:30 Tέλος δοκιμαστικών, Κλείσιμο διαδρομής
20:00 Άνοιγμα γραμματείας στο χώρο του τερματισμού.

Αναλυτικό πρόγραμμα Κυριακής
09:30 Άνοιγμα γραμματείας, άνοιγμα διαδρομής για τα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα
10:30 Λήξη δοκιμαστικών
11:00 – 15:00 Αγώνας
15:30 Απονομές Επάθλων

Ειδικότερες πληροφορίες:

Διαδρομή
Η διαδρομή είναι μέσης προς υψηλής τεχνικής δυσκολίας. Το μήκος της διαδρομής είναι 1,9 χλμ. και το υψόμετρο είναι στα 1547 μ. στο βουνό Χάνια Πηλίου με εκκίνηση την περιοχή Πλιασίδι στον πύργο του ΟΤΕ. Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σήμανση και ανά τακτά διαστήματα θα υπάρχουν κριτές και εθελοντές διασώστες. Σε όλα τα δύσκολα σημεία θα υπάρχει εναλλακτική διαδρομή (chicken run) για τους λιγότερο έμπειρους. Οι αγωνιζόμενοι που θα αψηφήσουν τις οδηγίες της οργάνωσης, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα.

pelion dh race 2014 map2


2. Όριο συμμετοχών
Το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 160. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

3. Κανονισμοί αγώνα
Ισχύουν οι κανόνες ασφάλειας της ΕΟΠ.

4. Βασικές υποχρεώσεις όλων των συμμετεχόντων
Πραγματοποίηση τεχνικού ελέγχου στο ποδήλατο και στον εξοπλισμό πριν από τα δοκιμαστικά του αγώνα.
Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού. Ειδικότερα απαιτείται κράνος κλειστού τύπου, θώρακας, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, γάντια και μάσκα. Σε περίπτωση που ο συμμετέχων αθλητής έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος στον αγώνα. Προαιρετική είναι η χρήση περιλαίμιου neck brace.
Χρήση προσωπικού αριθμού αθλητή στο τιμόνι του ποδηλάτου, τον οποίο θα λάβουν από τη γραμματεία, τόσο στις προπονήσεις όσο και στον ημιτελικό και τελικό αγώνα.
Ενημέρωση γραμματείας από αθλητή σε περίπτωση οικειοθελούς εγκατάλειψης.
Συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής. Ειδικότερα για τους αθλητές ηλικίας 15 έως 18 απαιτείται η παρουσία κηδεμόνα, ώστε να υπογράψει στη δήλωση.

5. Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι χαίρουν άκρας υγείας, διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση καθώς και εμπειρία για να καταφέρουν να ανταπροκριθούν στις απαιτήσεις μιας downhill διαδρομής. Ηλικιακά οι συμμετέχοντες ξεκινούν από 12 χρονών, γεγονός που διευκρινίζεται σύμφωνα με τις τρεις κατηγορίες στις οποίες θα κατατάσσονται. Οι junior από 12 έως 17 χρονών, οι elite από 18 έως 34 και οι masters από 35 και πάνω. Συγκεκριμένα για τους junior αθλητές απαιτείται, όπως προαναφέρθηκε, η παρουσία κηδεμόνα ή η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης υπογεγραμμένης από το γονέα. Επιπλέον, υποχρεωτικά είναι η χρήση εξοπλισμού και ο τεχνικός έλεγχος του ποδηλάτου κάθε αθλητή.

6. Αποποίηση ευθύνης διοργανωτή
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για τη φυσική τους κατάσταση. Επίσης οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών. Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.

7. Ειδικοί κανονισμοί
Κάθε αγωνιζόμενος πρέπει να κάνει τουλάχιστον 2 επίσημες δοκιμαστικές καταβάσεις την ημέρα του αγώνα (7/9/2013) πριν τον αγώνα, αλλιώς δεν μπορεί να πάρει εκκίνηση.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί ως εξής: Θα πραγματοποιηθούν δύο χρονομετρημένες καταβάσεις. Η πρώτη θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης των αθλητών για τη δεύτερη χρονομέτρηση και η δεύτερη θα καθορίσει την τελική κατάταξη του αγώνα (τελικός). Στη δεύτερη χρονομέτρηση θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνον οι 80 ταχύτεροι αναβάτες.
Οι κατηγορίες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής:
Junior 12 έως και 18 (1996 – 2002 χρονιά γέννησης)
Elite 19 έως και 29 (1995 – 1985 χρονιά γέννησης)
Master 30 έως και 39 (1975 – 1984 χρονιά γέννησης)
Veteran 40 και άνω (1974 χρονιά γέννησης και πίσω)
Women ανεξαρτήτου ηλικίας

Κάθε αγωνιζόμενος είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό συμμετοχής του στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου, στο ύψος του τιμονιού. Ο αριθμός απαγορεύεται να αλλοιωθεί και να μην είναι ευδιάκριτος.

8.Ενστάσεις
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του από τον αγώνα. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική.

9. Ποινές
Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: – Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. – Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας. – Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. – Ρίψη απορριμμάτων. – Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. – Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. – Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. – Μη παρουσίαση στον τεχνικό έλεγχο. – Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

10. Τροποποίηση διαδρομής
Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει τη διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

11. Τροποποίηση κανονισμών
Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δε θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

12. Διαφήμιση
Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους.

13. Δήλωση συμμετοχής
Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή, συμπληρώνει online τα στοιχεία του στο παρακάτω link: www.peliondhrace.gr
ή Η εξόφληση του αντιτίμου της συμμετοχής θα γίνεται στην γραμματεία του αγώνα στις 6 και 7/9/2014.

Τίτλος Τράπεζας: Εθνική Τράπεζα
Αριθ. Λογαριασμού: 20262155995
i-bank: GR4801102020000020262155995
Δικαιούχος : Τριανταρης Εμμανουηλ

Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται:

το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα,
ανεφοδιασμό,
πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα,
τη μεταφορά των αγωνιζομένων και των ποδηλάτων τους στην εκκίνηση της διαδρομής.
τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα των αγωνιζομένων,
σάντουιτς,
νερό,
αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής,
αναμνηστικό μπλουζάκι,
αναψυκτικά

Με τη δήλωση συμμετοχής, ο αγωνιζόμενος αποδέχεται τους όρους και τους κανονισμούς συμμετοχής του αγώνα.

14. Απονομές
Οι απονομές για κάθε κατηγορία θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα στον χώρο της γραμματείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

15. Έπαθλα
Κύπελλο στους τρείς πρώτους νικητές-νικήτριες κάθε κατηγορίας. Μετάλλιο στον τέταρτο, πέμπτο και έκτο κάθε κατηγορίας.

16. Ρύθμιση απρόβλεπτων
Για ό,τι δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, αρμόδια είναι η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία αποφασίζει επί τόπου και τελεσίδικα για οτιδήποτε κληθεί.

17. Επιπλέον παροχές
Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και ομάδες), πίστα ροής, καντίνα και τουαλέτες. Για όσους ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν την Παρασκευή, το Σάββατο ή μια από αυτές τις μέρες υπάρχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση της οργάνωσης από μια ξενοδοχειακή εγκατάσταση πλησίον της πίστας με προσφορά τιμών αποκλειστικά για τους διαγωνιζόμενους του αγώνα. Προσφέρονται δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα σε πολύ συμφέρουσες τιμές που συμπεριλαμβάνουν πέραν της διαμονής, πρωινό, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με υδροθεραπείες, γυμναστήριο, ασφαλή χώρο φύλαξης και καθαρισμού ποδηλάτων. Όποιος επιθυμεί ας επικοινωνήσει με το διοργανωτή.

pelion dh race 2014 map1
pelion dh race 2014 elevation
pelion dh race 2014 poster


Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy