Πέμπτη 18 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 165 guests


Λύτρωση για τον Ιωάννου στο Big Bear DH Race Dirfis 2014

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Αποτελέσματα Αγώνων

big bear dh race dirfis 2014 ioannouΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ DOWNHILL OPEN 2014
5ος αγώνας, Big Bear Trail, Δίρφη, Εύβοια, 13/7

ΛΥΤΡΩΣΗ!

Ο Γιάννης Ιωάννου, βουτάει στο τελευταίο wall ride άφρενος, πλαγιάζει άρρωστα, και προλαβαίνει να βαρέσει τρεις υστερικές πεταλιές μέχρι το τελευταίο άλμα! Περνά στον αέρα τα φωτοκύτταρα, ντριφτάρει άγρια στον τερματισμό και αφήνεται στην αγκαλιά της υπόλοιπης ομάδας... Ξέρει, αυτή η τρελή κατάβαση θα του δώσει την πρώτη του νίκη σε αγώνα του Πανελλήνιου Κυπέλλου DH! Αυτή η νίκη είναι λύτρωση...
Ο Βολιώτης αναβάτης του φοβερού Bike30 team έχει δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια και σε αυτή την υπέροχη πίστα του βγήκε ένα από τα καλύτερα run της ζωής του! Ο Ιωάννου πήρε μια μεγάλη νίκη και παράλληλα το ελληνικό DH κέρδισε ένα ακόμη φοβερό αγώνα!

Η Δίρφη είναι ένα από τα βουνά με την πιο πλούσια downhillάδικη ιστορία στη χώρα μας και με την μεθοδική δουλειά τοπικών και αθηναίων riders-builders έφτασε το Big Bear να γίνει ένα από τα καλύτερα μονοπάτια! Έχει φοβερή ροή, αλλά και σκληρές κλίσεις, έχει φουλ γκάζια, αλλά και τεχνικά περάσματα, έχει μεγάλη διάρκεια και μια ευθεία με πολύ πετάλι... Πάνω απ' όλα όμως χαρακτηρίζεται για την μεγάλη ποικιλία ξύλινων κατασκευών που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το μήκος του... Διπλά άλματα, drop, speedjumps, wallrides και το φοβερό παταράκι (step up – step down) που μόνο σε video από το εξωτερικό είχαμε δει! Όλα δούλευαν τέλεια και έδιναν στην πίστα έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Σύμμαχοι τα ψηλά έλατα, τα όμορφα πλατάνια και οι γέρικες καστανιές που εξασφαλίζουν σκιά σε όλο το μήκος του, αλλά και το άρτιο κορδέλιασμα της πίστας. Έτσι οι 108 αναβάτες που προτίμησαν το αγωνιστικό DH από την παραλία ανταμείφτηκαν πλήρως και ούτε η βαθιά πούδρα δεν στάθηκε ικανή να τους στερήσει αυτή την απόλαυση... Έγινε ένας πραγματικά φοβερός αγώνας και σε αυτόν έλαμψε ο Γιάννης Ιωάννου. Δυστυχώς απών από αυτόν, ο τοπικός Κώστας Ανδριώτης, λόγω τραυματισμού.

big bear dh race dirfis 2014 bourniasΣτα ελεύθερα δοκιμαστικά ένας αναβάτης παρέσυρε το lap top της χρονομέτρησης στον τερματισμό με αποτέλεσμα να το σπάσει! Έτσι καθυστέρησε μια ώρα η εκκίνηση του προκριματικού χωρίς όμως να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα. Οι αναβάτες από την Αθήνα, που γνώριζαν καλά την πίστα, μπήκαν δυναμικά και κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Ταχύτερος όλων, για πρώτη φορά φέτος, ο Μάρκος Μπουρνιάς (3:50.269) που οδηγούσε εντυπωσιακά και για πρώτη φορά με φλατ πετάλια. Δεύτερος ταχύτερος ο Μάριος Παπασιμακόπουλος (3:52.218) και τρίτος ένας παθιασμένος για διάκριση, Χρήστος Δερβένης (3:52.793). Σε τρελά κέφια ήταν ο Μήτσος Οικονόμου (3:55.286) που γυάλιζε το μάτι του και προκρίθηκε τέταρτος όντας μόλις τρία δέκατα ταχύτερος από τον πάντα θεαματικό Άρη Χατζηγεωργίου (3:55.582). Ο Γιάννης Ιωάννου έδειχνε cool στην έκτη θέση, τρέλανε τους πάντες ο Ελισσαίος Γουβής που παρά την άγρια πτώση του, ήταν έβδομος, δεν μπόρεσε όμως να αγωνιστεί στον τελικό (που πας με το No 13 στις 13 του μήνα...). Όγδοος ήταν ο Μάριος Πολλάλης που είχε μια δυνατή πτώση στην προπόνηση της Παρασκευής, ένατος ένας από τους λίγους αναβάτες που ταξίδεψαν από Θεσσαλονίκη, ο Βαγγέλης Κρόμπας και δέκατος ο Σωτήρης Μίχος που επίσης είχε πτώση...

Στην κατηγορία Junior πήραν εκκίνηση 27 αναβάτες και ο φοβερός πιτσιρικάς Τηλέμαχος Τσαρούχης (4:09.848) βάλθηκε να τρελάνει τους πάντες με το φοβερό style του, αλλά και το γεγονός ότι ήταν ο ταχύτερος! Δεύτερος ο Σταμάτης Κριεμάδης (4:13.231) που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και τρίτος ο Δημήτρης Μπαξεβάνος που... δεν είχε ανοίξει ακόμη το γκάζι! Παλεύει να βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση ο Πέτρος Ατσαλής προκρινόμενος τέταρτος, ενώ ο δεύτερος στη βαθμολογία Νίκος Τσαρούχης είχε μια σκληρή πτώση και προκρίθηκε μόλις 13ος.

Στην κατηγορία Master 38 αναβάτες πάλεψαν σκληρά, ωστόσο καθάρισε o Noel Camateras (4:04.225) σκαρφαλώνοντας στην έβδομη θέση της γενικής! Δεύτερος ο πεισματάρης Σπύρος Σαρτζετάκης (4:09.040) και τρίτος ο Βαγγέλης Χριστοφοράκης.

Καθαρά πρώτος στην κατηγορία Veteran ο Φώτης Σκαρής, που αγωνίστηκε με το νέο του Devinci Dixon, αυτή τη φορά κόντρα μόνο με άλλους δύο αναβάτες.

Μόνη πρώτη στις γυναίκες η Ειρήνη Μαυράκη, δεν πιέστηκε για μια δυνατή κατάβαση.

Με μια ευεργετική συννεφιά να ρίχνει την θερμοκρασία ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός. Ο Γιάννης Ιωάννου ήταν στην μέρα του και με ένα εκπληκτικό 3:46.096 κατέκτησε άξια τη νίκη στην κατηγορία Elite και στη γενική! Ήταν μια νίκη λύτρωση όπου χρειάστηκε να οδηγήσει επιθετικά όσο και αλάνθαστα στο απαιτητικό Big Bear... Ίσως την πιο τρελή κατάβαση έκανε ο Μήτσος Οικονόμου (3:51.644) που παρά την πτώση του κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση! Ο Οικονόμου στον τερματισμό ήταν εκστασιασμένος και ιδιαίτερα χαρούμενος, είχε πιέσει τα όρια του και είχε περάσει καλά! Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάρκος Μπουρνιάς (3:52.556) που έκανε χειρότερο χρόνο από αυτόν του προκριματικού, ενώ ο super προπονημένος Χρήστος Δερβένης για μόλις ένα δέκατο έμεινε τέταρτος... Τέρμα δυνατή κατάβαση από τον Άρη Χατζηγεωργίου (3:54.275) που γυροφέρνει φέτος το βάθρο, ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Παπασιμακόπουλος (3:54.660) που έδειξε ιδιαίτερα στρεσαρισμένος και δεν κατάφερε να επαναλάβει το run που έκανε στον προκριματικό... Ο Μάριος Πολλάλης ήταν έβδομος, ο Σωτήρης Μίχος –παρά την πτώση του- όγδοος, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν, ο αρτιαφηχθής από τα Bike park της Ευρώπης, Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης και ο Βαγγέλης Κρόμπας που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο Στόμιο.

Τρελαμένος, έτοιμος να ισιώσει τα πάντα καβάλα στο Devinci του, ο Δημήτρης Μπαξεβάνος (3:58.848) πήρε μια εντυπωσιακή νίκη! Βελτίωσε το χρόνο του κατά 20 δευτερόλεπτα σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση της γενικής και έδειξε ότι πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Δυναμικό come back του Νικόλα Τσαρούχη μετά την πτώση του στον προκριματικό, αλλά τελικά έμεινε δεύτερος μόλις 1,4'' πίσω από τον Μπαξεβάνο... Η μάχη για τον τίτλο έχει ανάψει για τα καλά. Τρίτος ήταν ο Τηλέμαχος Τσαρούχης (4:04.450), που πρόσφερε τρελό θέαμα (τερμάτισε και με σκασμένο λάστιχο!), ενώ στην τέταρτη θέση περιορίστηκε ο νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς, Σταμάτης Κριεμάδης. Ένα ακόμη «παιδί θαύμα» από το Αγρίνιο και το Velocity Bikes team, ο Φαίδων Μπουλούμπασης βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα ενώ ο περσινός τιτλούχος Πέτρος Ατσαλής είχε πτώση και τερμάτισε έκτος.

Στην κατηγορία Master ο Noel Camateras (4:01.376) πήρε μια πειστική νίκη, μετά την πτώση του στον αγώνα στο Στόμιο. Αυτή τη φορά γλίτωσε οριακά την πτώση στα τελευταία μέτρα της διαδρομής και τερματίζοντας στην ένατη θέση της γενικής αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία! Την έκπληξη έκανε, ο Χρήστος Τρίμμης (4:09.349) που οδήγησε υποδειγματικά στην απαιτητική πίστα και ανταμείφτηκε με το πρώτο βάθρο της καριέρας του (2ος)! Να φανταστείτε ότι σκεφτόταν να πουλήσει το DH bike για ένα ΑΜ, απόφαση την οποία άλλαξε μονομιάς! Τρίτος ήταν ο Σπύρος "Frantic" Σαρτζετάκης μόλις δύο δεκατάκια πιο αργός από τον Τρίμμη και τέταρτος ο Βαγγέλης Χριστοφοράκης (4:12.359). Προσπαθεί να συνηθίσει το νέο του ποδήλατο ο Ερνέστος Σακελαράκης και τερμάτισε πέμπτος, ενώ την καλύτερη παρουσία της καριέρας του έκανε ο τοπικός Δημήτρης Μακρής που συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα (αν και προέρχονταν από ένα σκληρό δεκαήμερο με πολύυυυ σκάψιμο...).

Στην κατηγορία Veteran ο Φώτης Σκαρής (4:35.194) επέστρεψε στις νίκες, με τον Αργύρη Κωστόγιαννη να τον πιέζει για το λάθος και να παίρνει τελικά μια ακόμη δευτεριά. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χριστόδουλος Διαμαντίδης που έχει παθιαστεί πραγματικά με το άθλημα...

Μοναχική κούρσα για την Ειρήνη Μαυράκη στην κατηγορία γυναικών χωρίς να συνοδευθεί από μια δυνατή κατάβαση.

Με σαμπάνιες, Red Bull, πολλά δώρα, αλλά και μεγάλη καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε η απονομή στο γήπεδο της Άνω Στενής. Πολλά χειροκροτήματα, όμορφη ατμόσφαιρα και παράλληλα πολύ σκληρός συναγωνισμός για τον τίτλο σε όλες τις κατηγορίες!

big bear dh race dirfis 2014 place


Επόμενος αγώνας στις 6-7 Σεπτέμβρη στο ανανεωμένο Pistaki trail στο Πήλιο. Θα είμαστε όλοι εκεί! Καλές διακοπέεεεεεεεεεεεες.


Δείτε τα αποτελέσματα του τελικού, ενώ για προκριματικά πατάτε pdfεδώ.




-Εκτός από άφθονα παγωμένα Red Bull οι αναβάτες μπορούσαν να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία σφολιατάκια προσφορά του κύριου χορηγού του αγώνα, Ευβοϊκή Ζύμη! Ευχαριστούμε.
-Εξαιρετικό ήταν το κορδέλιασμα της διαδρομής. Με νέα χοντρή κορδέλα και μάλιστα και από τις δύο πλευρές σε όλο το μήκος της διαδρομής.
-Φοβερές οι ξύλινες κατασκευές που έδωσαν το δικό τους χρώμα στον αγώνα... Ειδικά το «παταράκι», αλλά και το εντυπωσιακό wallride πριν τον τερματισμό.
-Υπήρξαν πολλές πτώσεις κατά την διάρκεια του διήμερου καθώς όλοι οι αναβάτες πίεσαν τα όρια τους στο απαιτητικό Big Bear. Ευτυχώς μόνο ένας σοβαρός τραυματισμός, αυτός του Ελισσαίου Γουβή στον αστράγαλο (περαστικά).
-Με απόλυτη επιτυχία συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο DH 2014, αυτή τη φορά όμως οι αναβάτες από την Β. Ελλάδα δεν στήριξαν τον αγώνα. Κρίμα ήταν ένα εξαιρετικό διήμερο και θα θέλαμε να δούμε πάνω από 150 αγωνιζόμενους...
-Έγινε κι αυτό: Ο Γιάννης Κορφιάτης έχασε αγώνα Downhill! Δεν είχε έτοιμο το νέο του ποδήλατο και την έβγαλε στην παραλία. Μας έλειψε...
-Καλοκαιρινή ανάπαυλα και επιστροφή στην δράση με τον αγώνα στο Πήλιο στις 6-7 Σεπτέμβρη... Η μάχες για τους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες αναμένονται συναρπαστικές...

gravity freaks logoGravity Freaks
Κείμενο: Φώτης Σκαρής

Μέγας Χορηγός του αγώνα:
evoiki zimi logo small


greek downhill cup 2014 logo 800 TSG logo low and flow logo the bikings logo
life cycles logo tsirikos logo piranha logo knowledge logo small
cu logo dirty deeds logo NightFox logo  momentum logo
five ten logo  maxxis logo marinos tools logo manitaria dirfis logo small
ksenonas vasiliki logo berryland logo black amali logo  vraxos logo
mouria logo 1743 logo andreou logo  gravity freaks logo
gumnastikos kimis logo small  dirfis water logo  forlabels logo
Σχόλια (1)Add Comment
Panteliz
...
γραμμένο από ARTELIZ.EU, Ιούλιος 21, 2014
Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα είναι διαθέσιμες προς πώληση εδώ.

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy