Παρασκευή 29 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 117 guests


3o Downhill Meteoron - Δελτίο τύπου

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Νέα Αγώνων

meteora 2013 spiros redbull02ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ος Γύρος Πανελληνίου Κυπέλλου Κατάβασης OPEN
Downhill Μετεώρων, 8-9 Ιουνίου 2013, Καλαμπάκα

Με φόντο τους Αιώνιους Βράχους των Μετεώρων και τις βουνοκορφές της Πίνδου εξελίχθηκε για μια χρονιά ακόμη στην ίδια περιοχή , μερικά χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμπάκας και στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Κρύας Βρύσης (εκκίνηση) και Διάβα (τερματισμός ) ,ο 3ος Αγώνας Κατάβασης Downhill στην ιστορία του Ποδηλατικού Συλλόγου Καλαμπάκας και ο 4ος σε σειρά για το 2013 και για το 1ο Πανελλήνιο Κύπελλο Κατάβασης OPEN .

Φέτος, με σύμμαχο τον καιρό και την ανάμνηση της περσινής λασπομαχίας ,πολλοί αναβάτες απ όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν για μια ακόμη φορά τη διαδρομή που, πέρυσι έμοιαζε εφιάλτης αλλά φέτος ήταν όνειρο!

Οι ιδανικές συνθήκες και η μικρής διάρκειας βροχή του Σαββάτου, έκαναν 142 αναβάτες να πετάνε, ανεβάζοντας αρκετά τη μέση ωριαία ταχύτητα (μέχρι και 40χλμ/ώρα) της διαδρομής και τον Κωνσταντίνο Ανδριώτη να δείχνει σε όλους ποιος είναι ο αρχηγός!

meteora 2013 spiros redbull04
meteora 2013 spiros redbull01
meteora 2013 spiros redbull03
meteora 2013 spiros redbull02


Εκπληκτικός ο Χαλκιδέος αναβάτης, συνεχίζει να ανεβάζει το ρυθμό αλλά και το αγωνιστικό επίπεδο του Ελληνικού Downhill, όντας ταχύτατος, με γραμμές που μόνο αυτός έβλεπε ... Μια απογείωση από το ξύλινο άλμα στα μέσα της διαδρομής που μας έκοψε κυριολεκτικά την ανάσα και μια πτώση στην επόμενη δεξιά στροφή, άλλαξαν τα δεδομένα τουλάχιστον στα προκριματικά , στερώντας από τον Ανδριώτη αρκετά δευτερόλεπτα και δίνοντας στον Δημήτρη Οικονόμου (νικητής του προηγούμενου αγώνα των Μετεώρων) ένα προβάδισμα 5 δευτερολέπτων. Παρόλα αυτά η κατάβασή του στον τελικό ήταν χωρίς λάθη ,δίνοντας του τη νίκη στην Κατηγορία Elite αλλά και την Γενική, με τον απίστευτο χρόνο 2:44:916, και τον Δημήτρη Οικονόμου να αποδεικνύει με τη σταθερότητα και τη στρωτή οδήγηση πως είναι παρόν για τη μάχη των επόμενων αγώνων. Την τριάδα έκλεισε ο Γιάννης Ιωάννου με την πολύ επιθετική του οδήγηση, κάνοντας τους κριτές να τρέμουν στο πέρασμα του. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο πολύ γρήγορος Βαγγέλης Πολυχρονόπουλος στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Ιωάννου, ενώ ο Μάριος "Big Papa" Παπασημακόπουλος έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση δίνοντας το παρόν στην κορυφαία κατηγορία.




Από την κατηγορία Junior βλέπουμε να γεννιούνται αστέρια με καλή προοπτική και ελπίδες για αναβάθμιση του αγωνιστικού επιπέδου. Ο Σταμάτης Κριεμάδης κατάφερε να κλείσει την εξάδα της γενικής με τον πολύ καλό χρόνο 2:54:034, όταν στα προκριματικά είχε την 15η θέση στη γενική μετά από μικρή πτώση.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο ίδιο δευτερόλεπτο ήταν και ο «δικός» μας Βασίλης Τσιαντίκος με χρόνο 2:54:104 και νικητής στην κατηγορία Master ενώ ακολούθησε ο Δερβένης Χρήστος με 2:54:927 ,έκτος στην κατηγορία Elite.

Αφήνοντας το αγωνιστικό κομμάτι, είναι υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όσους έδωσαν το παρόν, είτε σαν αθλητές είτε σαν υποστηρικτές, είτε σαν κριτές της διοργάνωσης, καταφέρνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, κατά γενική ομολογία και σε εποχές αρκετά δύσκολες για όλους.

Να ευχαριστήσουμε επίσης τις τοπικές αρχές , το Δήμο Καλαμπάκας και τους Προέδρους τον Δ. Διαμερισμάτων Κρύας Βρύσης και Διάβας για την πολύτιμη βοήθειά τους, όπως και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το σημείο που μας στιγμάτισε ήταν η πτώση του Παναγιώτη Ρούντου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του (κάταγμα) στο πόδι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για τις πρώτες βοήθειες. Το σημείο της πτώσης ήταν στη μέση της διαδρομής ,με αποτέλεσμα ο χρόνος για τη διάγνωση με τη μεταφορά του αθλητή με το ασθενοφόρο ,να κοστίσει με αρκετή καθυστέρηση τη λήξη των προκριματικών.

Πιστέψτε το, είναι προτιμότερο κάποιος αναβάτης να περιμένει πάνω από μια ώρα στο σημείο της εκκίνησης, παρά έστω και 5 λεπτά το ασθενοφόρο τον πάρει.

Ελπίζουμε στην κατανόηση όλων και ζητάμε συγνώμη για όποια καθυστέρηση και αν υπήρξε. Από την πλευρά της η διοργάνωση έκανε ότι ήταν δυνατόν, για την ταχεία μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο και εύχεται την γρήγορη ανάρρωση σίγουρα την επιστροφή στα πετάλια και στο τιμόνι!

Τέλος ελπίζουμε στην καλή συνέχεια του Κυπέλου και στη συνέχεια της προβολής και ανάδειξης του αθλήματος .

meteora2013 poster flat

Μετά τιμής


Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καλαμπάκας

Π.Ο.Σ.Υ.Κ.
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy