Παρασκευή 29 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 117 guests


Αδρεναλίνη και απρόοπτα στο 1ο Helmos Top Downhill Race

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Νέα Αγώνων

helmos_dh_race_2012_06Πολλές και μεγάλες συγκινήσεις, αδρεναλίνη στα ύψη αλλά και απρόοπτα συνέβησαν στο 1o ποδηλατικό φεστιβάλ HELMOS TOP DOWNHILL RACE!


Διαβάστε τον απολογισμό του τριημέρου από τον Χρήστο Καβαλάρη, υπεύθυνο διοργάνωσης του ποδηλατικού φεστιβάλ στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

1η ημέρα

Το τριήμερο φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, με τους πρώτους ποδηλάτες να καταφτάνουν στη Βαθειά Λάκκα και να ετοιμάζονται να δοκιμάσουν με τα ποδήλατά τους το μονοπάτι, αφού πρώτα το κατέβηκαν με τα πόδια, για να ξέρουν τι θα αντιμετώπιζαν. Οι πρώτες γνώμες ήταν πολύ θετικές, και για το ίδιο το μονοπάτι αλλά και για τη λειτουργία του αναβατήρα Στύγα, στα καρεκλάκια του οποίου τοποθετήθηκε ειδικά σχεδιασμένη βάση για τη μεταφορά των ποδηλάτων η οποία, αν και πρωτότυπη, λειτούργησε πολύ καλά αφού όλοι οι αναβάτες «έπιασαν» τον τρόπο τοποθέτησης των ποδηλάτων τους πολύ εύκολα, πράγμα που τους επέτρεψε να απολαύσουν πολλές κατεβασιές.

helmos_dh_race_2012_04
helmos_dh_race_2012_01


Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, η μουσική έπαιζε δυνατά και η καντίνα που βρισκόταν στο χώρο προμήθευε με αναψυκτικά, φαγητά και νερό όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές. Η Παρασκευή τέλειωσε με χαμόγελα και την προσμονή της επόμενης μέρας.

2η ημέρα

Το ξημέρωμα του Σαββάτου μας βρήκε, ξανά με μουσική αλλά και με πολύ περισσότερους αναβάτες να προσέρχονται στο χώρο για τη γνωριμία τους με το νέο, το ποδηλατικό, πρόσωπο του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Όλοι, αφού πρώτα περνούσαν από τη γραμματεία για την επικύρωση της συμμετοχής τους και της απόκτηση της κάρτας του αναβατήρα, έτρεχαν στο lift, άλλοι για τη συνέχιση της απόλαυσής τους και άλλοι για να δουν για πρώτοι φορά το μονοπάτι. Το σκηνικό, παρόμοιο, με πολύ καλή διάθεση, ποδηλατική ένταση και τον καιρό, ο οποίος δεν είχε αποφασίσει αν ήθελε να βρέξει ή όχι, να αναγκάζει τους αναβάτες να ψάχνουν λασπολάστιχα, κι όσους δεν είχαν, να κάνουν «τσουλήθρα» στο ιδιαίτερα απότομο μονοπάτι. Τα άλματα που κατασκευάστηκαν αμέσως πριν τον τερματισμό του μονοπατιού, αποδείχτηκαν ιδιαίτερα απαιτητικά για τους περισσότερους αναβάτες. Σιγά σιγά όμως, άρχισαν να τα συνηθίζουν. Οι πιο ικανοί από αυτούς, κατάφερναν, τελικά, να τα «καθαρίσουν» ολόκληρα. Ορισμένοι από αυτούς, βρέθηκαν να προσγειώνονταν και flat. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό όταν μιλάμε για ένα άλμα καθαρού μήκους 10 μέτρων και ένα τραπέζι μήκους 11 μέτρων. Ίσως να μην έπρεπε να ήμασταν τόσο συντηρητικοί στην κατασκευή μας!!! Η ταχύτητα που έδινε η πολύ μεγάλη φόρα που προηγούνταν, ήταν, πέραν από συναρπαστική, προφανώς πολύ μεγάλη.

Παράλληλα και παρά τον ισχυρό άνεμο, το FUNBAG by Riders βρέθηκε φουσκωμένο να υποδέχεται όλους εκείνους που πήραν το θάρρος να κάνουν τα άλματα, στο ειδικά διαμορφωμένο άλμα. Εντυπωσιακά άλματα και αναβάτες στον αέρα, κόλπα και πλάκα, έκλεισαν ιδανικά την δεύτερη μέρα του τριημέρου. Όλα είχαν λειτουργήσει πολύ καλά, παρά την αναποφασιστικότητα του καιρού. helmos_dh_race_2012_02


3η ημέρα

Η Κυριακή 15 Οκτωβρίου ήταν η τρίτη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ και ξεκίνησε όπως και η προηγούμενη. Αθλητές της τελευταίας στιγμής έφτασαν στο χώρο και κατέθεσαν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 11:30. Ύστερα, πολύ ποδήλατο αλλά και μια διακοπή ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή που μας ταλαιπώρησε λίγο, χωρίς να είναι ικανή να μας πτοήσει. Μόλις το ρεύμα επανήλθε, ο αναβατήρας λειτούργησε κανονικά και οι αναβάτες συνέχισαν να ανεβαίνουν.

Λόγω του αριθμού των συμμετοχών, αποφασίστηκε η έναρξη του προκριματικού να μετατοπιστεί λίγο αργότερα έτσι ώστε οι αναβάτες να απολαύσουν λίγο ακόμη ποδήλατο, αλλά και αυτοί που δήλωσαν συμμετοχή τελευταία στιγμή να έχουν αρκετό χρόνο να γνωριστούν αρκετά με το μονοπάτι. Ο καιρός, εκείνη την ώρα, έμοιαζε σύμμαχος. Ο προκριματικός ξεκίνησε στις 13:20 και ολοκληρώθηκε στις 15:00.

helmos_dh_race_2012_03
helmos_dh_race_2012_07
helmos_dh_race_2012_05



Κάπου εκεί, ο καιρός που είχε αρχίσει να αλλάζει, μας έδειξε γιατί ο Χελμός είναι τόσο γοητευτικό, αλλά και ιδιαίτερο βουνό. Ο νοτιάς άρχισε να φέρνει «βαρύ» καιρό αλλά και ανησυχία στους ανθρώπους ασφαλείας του Χιονοδρομικού. Ο τελικός έγινε, τελικά, με τον καιρό να αλλάζει κατά τη διάρκειά του, πράγμα που μάλλον έχει «αναστατώσει» λίγο την τελική κατάταξη καθώς κάποιοι αθλητές έτρεξαν σε στεγνό κι άλλοι σε βρεγμένο.
Πλέον, βρισκόμαστε εν αναμονή των χρόνων καθώς δύο από τα μηχανήματα της εταιρείας χρονομέτρησης παρουσίασαν βλάβη λόγω της καταρρακτώδους βροχής και κατέστη ανέφικτη η παρουσίαση των χρόνων των αθλητών. Αυτή η βλάβη μας στέρησε και την ευκαιρία να απονείμουμε στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας τα χειροποίητα έπαθλα αλλά και τα δώρα των χορηγών μας.

Καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των τραυματισμών αλλά και την αποκομιδή των σοβαρά τραυματισμένων, δράση στην οποία, συνέβαλλαν και οι εθελοντές που βρέθηκαν σε όλο το μήκος του μονοπατιού την ημέρα του αγώνα.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν, θα επανέλθουμε με νεώτερα σχετικά με τα αποτελέσματα της χρονομέτρησης των αγώνων και φυσικά, με επόμενα ποδηλατικά events στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

περισσότερες φωτογραφίες από το φεστιβάλ δείτε ΕΔΩ

Σχόλια (6)Add Comment
priskos constantinos
...
γραμμένο από patsis, Οκτώβριος 24, 2012
αρχαία ελληνική σύνθετη λέξη ἀποκομιδή απο κομιζω (=απομάκρυνση, επιστροφή) τώρα αντι να googlaris την απο κομιδη συν κομιδη δια κομιδη δεν βρίσκεις κανα link απο τον αγωνα να γουστάρουμε τουλάχιστον τα τελευταία άλματα τόσα άτομα εκει κανένας δεν είχε go pro drift kodak
0
...
γραμμένο από panpanou, Οκτώβριος 24, 2012
μην διαβάζετε ΜΟΝΟ Βικιπαίδεια .... smilies/wink.gif


priskos constantinos
...
γραμμένο από patsis, Οκτώβριος 23, 2012
ἐκείνῳ δὲ ἐν ἐπικινδύνῳ πάλιν ἡ ἀποκομιδὴ ἐγίγνετο (Θουκυδίδης)=επιστροφή επάνοδος
0
...
γραμμένο από panpanou, Οκτώβριος 23, 2012
αποκομιδή κάνουμε στα σκουπίδια ....
στους τραυματισμένους κάνουμε διακομιδή ...
ChrisRider
...
γραμμένο από ChrisRider, Οκτώβριος 18, 2012
Το όνομά της είναι Chrono Systems.
0
...
γραμμένο από dhi4, Οκτώβριος 18, 2012
poia eteria xronometrise??

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy