Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 55 guests


Αλεξανδρούπολη Freeride Team

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Tracks & More - Διαδρομές

alexpolis_freeride_team03Οι φίλοι μας από την Αλεξανδρούπολη, δυστυχώς βρίσκονται λίγο μακριά από όλα τα γνωστά spots για dh-fr. Δεν υπήρχε άλλη λύση λοιπόν από το να δημιουργήσουν σιγά σιγά τα δικά τους μονοπάτια, προκειμένουν να απολαμβάνουν το ποδήλατό τους! 

Αν πρόκειται να βρεθείτε προς τα εκεί, ή μένετε κάπου εκεί τριγύρω, να ξέρετε πως υπάρχει ενεργή ομάδα που σκάβει και κάνει ποδήλατο στην περιοχή, γι' αυτό μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί το ποδήλατό σας.

κείμενο: Alexandros Du

Γεια σου φίλε

Είμαστε μια ομάδα DownHill-FreeRide από την Αλεξανδρούπολη. Εδώ και τρία χρόνια ασχολούμαστε εντατικά με το άθλημα, βρίσκουμε διαδρομές, τις καθαρίζουμε και κάνουμε διάφορες κατασκευές για να κάνουμε τις διαδρομές μας πιο extreme. Έχουμε διαδρομές σε διάφορα μέρη γύρω από την πόλη, αλλά οι περισσότερες βρίσκονται σε μία περιοχή με το όνομα Ιανα. Είναι ένα πευκοδάσος πάνω από το χωριό Παλαγία, 10χλμ. βόρια-βοριοανατολικά από την Αλεξανδρούπολη, προς Αγίους Θεοδώρους.

alexpolis_freeride_team22Στην φωτογραφία φαίνονται οι συντεταγμένες του μέρους και οι διαδρομές που έχουμε καθαρίσει.
Είναι σχεδόν ένα μικρό downhill park με εύκολα και πολύ δύσκολα μονοπάτια απο 1800 εως 2000 μέτρα μήκος και υψομετρική διαφορά 260μ.

Αν είσαι DownHillας έλα να μας κάνεις παρέα, θα μας βρεις και στο facebook με το όνομα Alex/polis FreeRide Team, με περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο.



Σχόλια (7)Add Comment
0
...
γραμμένο από Kostas Komotini, Αύγουστος 10, 2012
Άντε τώρα ελπίζω που έφτιαξε ο καιρός ... να αρχίσω να έρχομαι και εγώ κατά εκεί ή και εσείς Κομοτηνή , γιατί και εδώ έχει ένα πεζοπόρο , ποδηλατικό μονοπάτι πολύ special.. Εύχομαι να τα πού από κοντά.. Παρεπιπτόντως μου λείπει και ένας θώρακας... Λεφτά δεν υπάρχουν !!!! smilies/grin.gifsmilies/grin.gifsmilies/grin.gifsmilies/grin.gif
0
...
γραμμένο από Aggelos IH, Αύγουστος 10, 2012
mike http://www.sram.com/service/rockshox/7,111,434

σαυτό το site κατέβασε το manual της ανάρτησής σου (domain 302) και δες αυτά που λέει. Είναι εικονογραφημένα και τα εξηγεί σωστά. Δεν είναι δύσκολο γενικά να κάνεις service σε πιρούνι rock shox. Τώρα το λάδι που πέταξε πρέπει να δεις αν ήταν από την μπότα ή το καλάμι. Το λάδι στο καλάμι είναι μόνο για τη λειτουργία του rebound και μπορείς να παίξεις λίγο με το βάρος του αν θες να το κάνεις λίγο πιο αργό ή γρήγορο. Το λάδι στις μπότες όμως είναι για λίπανση, εκεί θα έβαζα ότι πιο κοντά υπάρχει σ'αυτό που προτείνει η μαμά εταιρεία (15w). Δεν ξέρω αν το 10ρι κάνει αλλά δεν είναι τόσο τραγική διαφορά απλά έλεγχε το πιο συχνά. Πάντως για να μην σου έχει φάει ακόμα το καλάμι μάλλον δεν είναι από τη μπότα.

mike rider
...
γραμμένο από mike rider, Αύγουστος 07, 2012
xaxaxa Αγγελε αυτό το λάδι μας έχει βγάλει την πίστη ρε...
0
...
γραμμένο από Alexandros Du, Αύγουστος 07, 2012
Ευχαριστώ παιδιά ,και ας ελπίσουμε ότι αυτό θα βοηθισει να μεγαλοσει η ομάδα μας και να μπορέσουμε να φτιάξουμε ακόμα μεγαλύτερες διαδρομες
cherouvim
...
γραμμένο από cherouvim, Αύγουστος 07, 2012
Μπράβο παιδιά.
0
...
γραμμένο από Aggelos IH, Αύγουστος 07, 2012
Μπράβο στον Άλεξ έκανε πολύ σωστή δουλειά με τη σηματοδότηση και τα μονοπάτια. Γενικά τα μονοπάτια είναι παιδική χαρά με φυσικά μπερμ και άλματα. Όταν τα κάναμε ήταν γεμάτα με πευκοβελόνα που έκανε το bike να driftarei σαν κάβουρας ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑ. Τα μέρη έχουν πολύ καλή προοπτική και σε πολλά σημεία θυμίζει Καλάβρυτα. Απλά να κρατούσαν λίγο παραπάνω :p Ελπίζω ο Άγγελος να πάρει επιτέλους το bike του πίσω και ο Μιχάλης να επισκευάσει την ανάρτησή του (Βάλε σωστό λάδι χαμένε χχααχχα).
Myar
...
γραμμένο από Myar, Αύγουστος 07, 2012
Μάγκες άμα είχα μεταφορικό μέσο θα πήγαινα αυτή τη στιγμή, αλλά και μόνο η ιδέα μου αρέσει!!

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy