Δευτέρα 06 Απρ 2020

Who's Online

Now online:
  • 18 guests


Naoussa Endurance 2010 "The Race"

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

afisa_onlineNaoussa Endurance Downhill 12 September 2010

Ο αγώνας αυτός θα λάβει χώρα στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια γνωστό για την μοναδικότητα του τοπίου και την εξυπηρετικότητα των lift. Το ύφος και ο χαρακτήρας του αγώνα, απαιτούν φυσική δύναμη, γρήγορα αντανακλαστικά, φοβερό έλεγχο του ποδηλάτου και ένα εκπαιδευμένο μάτι για την πιο γρήγορη γραμμή. Αναγκαία είναι βέβαια η τρομερή αντοχή για να αντέξει κανείς όσο το δυνατόν περισσότερες καταβάσεις μέσα σε 6 ώρες.

Το event αυτό εξιτάρει την φαντασία κάθε αναβάτη. Αποτελεί μία φρέσκια ιδέα, νέο και διαφορετικό event, αλλά παρόλα αυτά κρατάει το αχόρταγο ενδιαφέρον μίας τέτοιας extreme σκηνής. Τόσο για τους αθλητές όσο και για τους θεατές ο αγώνας αυτός αποτελεί μοναδική εμπειρία, με φανταστική θέα από το lift όπως και οι παροχές του restaurant και του Cafe.

Σε συνηθισμένους αγώνες downhill, οι αναβάτες αγωνίζονται ενάντια του χρονομέτρου. Στο Naoussa Endurance Downhill, οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν Le Mans style. Μετά απο λίγο τρέξιμο, οι αναβάτες καλούνται να καβαλήσουν σε ανηφορική διαδρομή το ποδήλατό τους περίπου στο 1/3 της πίστας κατάβασης. Κατόπιν οι αναβάτες εισέρχονται στο αγωνιστικό μονοπάτι κατάβασης όσο πιο γρήγορα μπορούν ώστε να προλάβουν το lift στη βάση του χιονοδρομικού. Από κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά - όσο περισσότερες καταβάσεις σε 6 ώρες. Το γυρολόγιο που θα τηρηθεί θα είναι τύπου motocross. Κατά το πέρας των 6 ωρών δεν θα επιτραπεί άλλη ανάβαση σε ποδηλάτη. Νικητής στο ατομικό θα είναι ο αναβάτης εκείνος με τις περισσότερες καταβάσεις, ενώ για ίσες καταβάσεις θα μετρήσει ο καλύτερος συνολικός χρόνος. Καλύτερη ομάδα θα είναι εκείνη της οποίας το συνολικό άθροισμα γύρων είναι το μεγαλύτερο, ή σε περίπτωση ίδιου αριθμού μεταξύ δύο ομάδων το άθροισμα του χρόνου ίδιων καταβάσεων να είναι το μικρότερο.

Η ιδέα του event δεν είναι μόνο να δοκιμάσει την αντοχή αλλά και την αξιοπιστία. Στους συμμετέχοντες θα επιτραπεί μόνο ένα ποδήλατο. Μετά την κάθε κατάβαση ο κάθε συμμετέχων θα μπορεί να μπει στο Service Area και να προβεί σε οποιαδήποτε επιδιόρθωση, να αναπληρώσει υγρά και να πάρει μία ανάσα.


Χάρτης Διαδρομής

diadromh_podhlasias

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

•    Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

9:00 - 14:00 Δηλώσεις συμμετοχής.
9:00 - 10:00 Περπάτημα της πίστας (δεν θα επιτραπούν καταβάσεις).
10:00 - 16:00 Αδιάλειπτη λειτουργία των lift για προπονήσεις.


•    Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου  Αγώνας "Endurance Downhill"

8:00 - 9:00 Δηλώσεις συμμετοχής.
10:00 Ομαδική εκκίνηση αγώνα τύπου Le Mans
16:00 Λήξη του αγώνα
17:00 Απονομές


Χρηματικά έπαθλα

Ατομική Κατάταξη
1ος 300 ευρώ
2ος 200 ευρώ
3ος 100 ευρώ
Ομαδική Κατάταξη
1η ομάδα 400
2η ομάδα 300
3η ομάδα 200


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Κ1. Ο κάθε αθλητής δηλώνει πως είναι σωματικά ικανός για τη συμμετοχή σε τόσο απαιτητικό αγώνα, γνωρίζει την επικινδυνότητα, και την πιθανότητα τραυματισμού του.
Κ2. Στους αναβάτες θα επιτραπεί μία ανταλλακτική μπροστά και μία πίσω ρόδα στις οποίες θα έχουν κολληθεί αυτοκόλλητα έγκρισης από τον τεχνικό έλεγχο κατά την εγγραφή, καθώς και στο πλαίσιο του ποδηλάτου. Αν οι ρόδες χρειαστούν θα επέλθει ποινή 5 λεπτών. Οποιαδήποτε τεχνική εργασία χρειαστεί να γίνει στο ποδήλατο, θα πρέπει να γίνει από τον αναβάτη και μόνο στο service area. Επιτρέπεται να του δoθούν εργαλεία και ανταλλακτικά στο χέρι, αλλά όχι να επέμβει κάποιος στο ποδήλατό του, διαφορετικά θα επιβληθεί ποινή αποκλεισμού. Ποινές θα επιβάλλονται μόνο κατά την αλλαγή ολόκληρης ρόδας και όχι για άλλα ανταλλακτικά ή για αλλαγή σκασμένου αεροθαλάμου ή ελαστικού. Οι συμμετέχοντες δεν θα επιτρέπεται να δεχτούν βοήθεια έξω από το Service Area.
Κ3. Ο διοργανωτής του αγώνα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποβάλλει αθλητή για μή αθλητική συμπεριφορά ή χαρακτήρα που αρμόζει σε τέτοια διοργάνωση (χωρίς δικαίωμα επιστροφής χρημάτων).
Κ4. Το χρονοδιάγραμμα μπορεί σε ακραίες περιπτώσεις να δεχτεί περικοπές αν ο διοργανωτής το κρίνει απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Κ5. Οι αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος στο ατομικό αγώνισμα διεκδικώντας τα χρηματικά έπαθλα του ατομικού. Οι ίδιοι αθλητές μπορούν ακόμη να συμμετάσχουν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων αλλά θα πρέπει να μας αποστείλουν τη σύνθεσή τους μέχρι τις 3/9/2010. (ονοματεπώνυμα και των τεσσάρων αθλητών - όνομα ομάδας - χορηγός).
K6. Η ελάχιστη ηλικία για συμμετοχή στο αγώνα είναι τα 16 χρόνια.

*Καλό είναι για την συμμετοχή των ομάδων, η χρήση κοινής φανέλας για να είναι εύκολη η αναγνώριση τους από το κοινό, όχι όμως και αναγκαία.

Διαμονή

Λάβαμε τις ακόλουθες προσφορές από τα ξενοδοχεία της περιοχής.

•    "3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ" 30 € κατά άτομο για μία διανυκτέρευση και 55 €   κατά άτομο για δύο διανυκτερεύσεις. Τηλ : 23320 44981 6946120274. Το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στα lift.  www.3-5pigadia.gr
•    "Natura"  50 € το δίκλινο + πρωινό + γεύμα (για διήμερη διαμονή) Τηλ : 6932040086 - 2310488600 www.naoussahotel.gr
•    "Σφένδαμος" Δωμάτια 6 ατόμων. 80 € για 2 άτομα + πρωινό + γεύμα (30 € για κάθε έξτρα άτομο) Τηλ : 233244844 www.sfendamos.gr
•    "Ρέμος" Δίχωρα δωμάτια (περίπου 4ων ατόμων) 50 € για 2 άτομα (10 ευρώ το έξτρα άτομο) Τηλ : 233244973 www.remosvillas.gr
•    "Πλειάδες" 45 € το δίκλινο + πρωινό + γεύμα (για διήμερη διαμονή) Τηλ : 233244415 www.pleiades-resort.gr
•    "Ακρόριον"  60 € το δίκλινο + πρωινό + γεύμα Τηλ : 233252732 www.akrorio.gr
•    "Μηλίτσα" 45€ το δίκλινο + πρωινό για 2ήμερη διαμονή και 50€ + πρωινό για 1ήμερη διαμονή. (πλησίον Αγίου Νικολάου) Τηλ. 23320-22122 www.militsa.gr

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Η συμμετοχή στον ατομικό αγώνα ανέρχεται στα 50 ευρώ και η κάθε ομάδα 60 ευρώ έξτρα, (για δηλώσεις πριν τις 3/9/2010). Μετά την ημερομηνία αυτή, θα προσαυξηθεί σε 60 ευρώ και 80 αντίστοιχα. Η κάθε ομάδα, διατηρεί το δικαίωμα να στήσει τέντα διαστάσεων περίπου 3Χ3 μέτρα στο service area. Οποιοδήποτε διαφημιστικό πανό, θα αναρτάται μόνο στον χώρο που καταλαμβάνει η τέντα και όχι κάπου αλλού, δεδομένου ότι ο υπόλοιπος χώρος θα πρέπει να μείνει ελεύθερος για την τοποθέτηση πανό από τους χορηγούς του αγώνα.  Το ποσό συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί στο παρακάτω λογαριασμό μέχρι τις 3/9/2010. Παρακαλώ να αποσταλεί το αποδεικτικό κατάθεσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο φαξ 22210-60656.
*Οι συμμετοχές θα έχουν όριο τους 100 αγωνιζόμενους για λειτουργικούς λόγους των αναβατήρων. Παρακαλείστε να δηλώσετε έγκαιρα τις συμμετοχές σας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Απαιτούμενες πληροφορίες Ονομ/μο, Ομάδα - Χορηγός, email, τηλ., ημ. γέννησης, περιοχή.

Λογαρισμός Τραπέζης Τράπεζας Πειραιώς
BANK ACCOUNT : 5153-035003-826
IBAN : GR7601721530005153035003826 - BIC : PIRBGRAA
Ως δικαιούχος εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο : ΚΟΥΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Διαγωνιζόμενοι κάτω των 18 ετών θα λάβουν μέρος με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα. Ταυτότητα απαραίτητη για τους σένσορες. Οι διαγωνιζόμενοι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
να φοράνε full face κράνος, θώρακα, επικαλαμίδες (δεν θα επιτραπεί η εκκίνηση σε αντίθετη περίπτωση)

Πρόγραμμα εθελοντών

Είσαι πάνω από 18 ετών? Σου αρέσει το MTB? Θα ήθελες να συνεισφέρεις σε αυτή τη διοργάνωση? Δήλωσε συμμετοχή σαν εθελοντής σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση. Επικοινώνησε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή 6973856793

ΧΟΡΗΓΟΙ
straitline_components
3-5pigadia asisa_logo redbull malatestasbikes TSG
intensetyre-logo-lg Knowledge odi mrp orthopetalia
lowandflow enduromania.gr extremeexperts icycling dailymotion
mbike ebike.gr freeride.gr enduro.gr planetbike
sportorama.gr Pinkbike GUTLESSbmx backflip.gr sport24


↓ English Version ↓


Downhill.gr, cycling club Pofyon and Ski Center 3-5 Pigadia proudly present Naoussa Endurance Downhill.
This race will be held at the Ski Center on 3-5 Pigadia near the town of Naoussa in the north of Greece 2 hours away from Salonika. This race is a physically demanding race that needs endurance and stamina from the contestants as to go down the downhill track as more times as possible.
This kind of event excites every kind of rider. It incorporates a really fresh idea which keeps everyones interest alive. Riders as well as spectators will have a great an unique experience being able to enjoy the great restaurant and Cafe.
On ordinary races constestants compete against time. In the Naoussa Endurance Downhill constestants will have to start Le Mans Style, ride their bikes uphill about 1/3 of the lenght of the downhill track and then enter the downhill track. The story from then on is simple - as more descends in 6 hours. The round will be time motocross style. After the clock ticks 6 hours no more rounds will be allowed. The rider with the mosts runs will be the winner. Each descent will be timed with the cumulative descent times counting in cases of equal descents. Team of 4 riders will be formed with the same terms as for each riders.
This event is here to test endurance and reliabilty of each rider. The constestants wil only be allowed one bike. After each descend riders can enter the service area for any repair or replenish fluids.

Race Schedule

•    Saturday 11th September

9:00 - 14:00 Registratios.
9:00 - 10:00 Walk the track (no bikes will be allowed).
10:00 - 16:00 Training.

•    Sunday 12th September  Naoussa Endurance Downhill

8:00 - 9:00 Registrations.
10:00 Le Mans style Start
16:00 End of race
17:00 Award ceremony

Prizes

Individual Winners
1st 300 euro
2nd 200 euro
3rd 100 euro
Team Winners
1st team 400 euro
2nd team 300 euro
3rd team 200 euro

Regualations

K1. The Participant acknowledges that participation in the Event is physically strenuous. It is acknowledged that participation in the Event will be physically demanding and the Participant is aware of the nature of the Event and associated medical and physical risks involved.
Κ2. The participant will only be allowed one front an one rear wheel that will be marked at registration, as well as the bike frame. Shall the wheels be used, 5 minutes penalthy will be imposed. Any repair must be made by the riders and only inside the service area. Tool might be given at hand but no other help must be given or else there will be disqualifications. Penalties will be imposed upon wheel replacements but not at punture of tybe or tyres reaplacement. Contestants will not be aloud help outside Service Area
Κ3. Downhill.gr can at any time disqualify constestants for improper behaviour or attitude that does not comply with this events  rules. (no refund will be given)
Κ4. Timetables may take alterations in order to keep on schedule
Κ5. Contestants can take part as individual ahtletes being able to compete for money prizes for individuals. The same athletes can also take part as teams of 4 constestants.. Registrations of individuals and teams must be sent out until 3/9/2010 ("name" of all 4 athletes - team - sponsor). A common outfit would be good but not compulsory.
K6. The minimum age of entry for events is 16 years old at the 31st December of the Event year.

Registrations


Fees for individuals will be set at 50 euro, and 60 euro extra for each team (for registrations before 3/9/2010). After this date fees will be set to 60 for individuals and 80 for teams. Every team has the right to place their own tent about 3x3 m in the service area. Any flag or banner must be placed in that specific area. Fees must be deposited to the below bank account until 3/9/2010. Please send us the deposit confirmation to Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. or fax it to 0030-22210-60656
*Contestants can not exceed 100 by number. Please register early.
INFO NEEDED Name, Team, Sponsor, email, tel, date of birth, region.

Pireus Bank
BANK ACCOUNT : 5153-035003-826
IBAN : GR7601721530005153035003826 - BIC : PIRBGRAA
Beneficiary : ΚΟΥΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Contestants under 18 years of age will have to sign a form accompanied with their supervisors' (trainer-relative) signature. Identification card needed for the timing sensors. All contestant MUST STRICTLY wear fullface helmet, body armor, knee guards ( start will not be allowed otherwise).

Volunteers
Are you 18 years of age? Do you like MTB? Would you like to contribute to this event? Contact us at Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. or 6973856793Accomodation: We heve receiced the following offers.

•    "3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ" 30 € per person for one night, 55 €   per person for tho nights . Tel : 23320 44981 6946120274. The hotel is next to the ski lift .  www.3-5pigadia.gr
•    "Natura"  50 € for two beded rooms + brekfast + 1 meal (this deal is for two nights) Tel : 6932040086
- 2310488600 www.naoussahotel.gr
•    "Σφένδαμος" 6 person rooms. 80 € per two persons + breakafst + 1 meal (30 € for every extra person) Tel : 233244844 www.sfendamos.gr
•    "Ρέμος" Two storie rooms (about 4 persons) 50 € for two beds(10 € for every extra person) Tel : 233244973 www.remosvillas.gr
•    "Πλειάδες" 45 € for two beded rooms + brekfast + 1 meal (this deal is for two nights) Tel : 233244415 www.pleiades-resort.gr
•    "Ακρόριον" " 60 € for two beded rooms + brekfast + 1 meal  Tel : 233252732 www.akrorio.gr

afisa_online
Σχόλια (4)Add Comment
timos
...
γραμμένο από timos, Σεπτέμβριος 05, 2010
Το σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτέμβρη, όσοι με το καλό έρθετε, όχι απλώς θα ευχαριστηθείτε κατάβαση, αλλά οι περισσότεροι από σας μέχρι τώρα δεν έχετε κάνει τόσο πολύ κατάβαση σ' ένα σαββατοκύριακο...και όλα αυτά χωρίς να γραντζουνίσετε το ποδήλατο σας στο κουβάλημα.
Πρέπει να δώσουμε ένα τρανταχτό παρόν, γιατί από την συμμετοχή μας θα κριθεί αν θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό ως bike-park του χρόνου και όχι μεμονομένα.
timos
...
γραμμένο από timos, Αύγουστος 16, 2010
Σύμφωνα με αυτό εδώ...ναι.
0
...
γραμμένο από Chris K, Αύγουστος 15, 2010
Αληθεύει οτι τα lift θα δουλεύουν 22 και 29 Αυγούστου για προπόνηση ή να μην κάνω τον κόπο να ανεβώ από Αθήνα?
0
...
γραμμένο από Chris K, Αύγουστος 15, 2010
Αληθεύει οτι τα lift θα δουλεύουν 22 και 29 Αυγούστου για προπόνηση ή να μην κάνω τον κόπο να ανεβώ από Αθήνα?

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy