Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 87 guests


Dirt Park στη Νάουσα

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Tracks & More - Dirt parks

Το περασμένο σαββατοκύριακο, βρεθήκαμε στην καταπράσινη και πανέμορφη Νάουσα, μετά από πρόσκληση του τοπικού ποδηλατικού συλλόγου, σε μια προσπάθεια να φτιαχτεί το πρώτο οργανωμένο dirt-park στην Ελλάδα, σε έναν χώρο 5 στρεμμάτων πλήρες αξιοποιήσιμο, στο οποίο κατασκευάζεται ένα pump-track στο οποίο αρχάριοι και προχωρημένοι θα βελτιώνουν την τεχνική τους, κι ένα dirt-park με γραμμές για αρχάριους έως πολύ προχωρημένους και freeriders μιας και θα υπάρξουν και κάποιες ξύλινες κατασκευές, ενώ μελλοντικά θα φτιαχτούν ξύλινοι διάδρομοι – ράμπες πάνω από το καταπράσινο ρέμα που βρίσκεται δίπλα από το dirt-park.
Ο χώρος άνετος και εύκολα προσβάσιμος από την πόλη, προσφέρεται για διαγωνισμούς, events καθώς και σεμινάρια βελτίωσης της τεχνικής στο mountain bike. Θα τοποθετηθούν και κάποια στέγαστρα για να κάθονται και να παρακολουθούν υπό σκιά οι μη συμμετέχοντες, καθώς και ένας πύργος αναρρίχησης και κάποιες άλλες κατασκευές, ώστε το πάρκο εκτός από dirt να φιλοξενεί και κάποιες άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες.
Το downhill.gr, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο από μία τόση σημαντική ενέργεια μιας ομάδας ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους αλλά και το ποδήλατο και βρέθηκε εκεί, δίνοντας ιδέες και λύσεις στο πως μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα ο χώρος, ώστε να καλύπτει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και να γίνει το φυτώριο για τους μελλοντικούς πρωταθλητές. Αν όλα πάνε καλά (και πιστεύουμε θα πάνε) το πάρκο θα είναι έτοιμο αρχές φθινοπώρου. Όταν με το καλό ετοιμαστεί, θα συνεννοηθούμε με τους ντόπιους οι οποίοι έχουν χαράξει και ωραίες downhill διαδρομές, θα μισθώσουμε ένα πούλμαν από Αθήνα και θα ανέβουμε για να κάνουμε ένα σαββατοκύριακο γεμάτο dirt στο πάρκο, αλλά και downhill στις όμορφες διαδρομές των βουνών της Νάουσας.
Τέλος, την Κυριακή πήγαμε σε ένα μίνι ιδιόκτητο dirt-park του φίλου μας Σωκράτη από την Ground Edit, όπου ο Στέλιος από την Ρόδο και ο Μιχάλης από την Νάουσα δοκίμασαν άλματα και berms βελτιώνοντας την τεχνική τους, καθοδηγούμενοι από τους Γιάννη Κορφιάτη, Κώστα Σταμούλη, Στήβεν, Τάκη, Σωκράτη. Μαζεύτηκαν και κάποιοι άλλοι τοπικοί, φίλοι του downhill κυρίως, όπου στο τέλος κατηφόρισαν για την πόλη, από ένα μονοπάτι που υπήρχε δίπλα από το «παρκάκι» του Σωκράτη και φύγαμε από κει με την εντύπωση, ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούμε επάνω για να δούμε τις εξελίξεις στην πολύ δραστήρια περιοχή.

Μπράβο στην Νάουσα λοιπόν και ευχόμαστε να δούμε παρόμοια κινητοποίηση και σε άλλες περιοχές τις Ελλάδας.
Σχόλια (3)Add Comment
0
...
γραμμένο από dimitrispan, Μάιος 18, 2011
i pista einai etimi kai an oxi pote 8a ine?smilies/smiley.gif
DimS
...
γραμμένο από DimS, Μάιος 04, 2010
περιοχή μουσταφά
0
...
γραμμένο από vaggelis, Μάιος 03, 2010
paidia na rotiso pou konta brisketai i pista

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy