Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 67 guests


Enduro Greek Series 2019

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Νέα Αγώνων

EGS logo 2019 square


Το 2018 αναμφίβολα σημαδεύτηκε από τη μεγάλη επιτυχία που είχε ο θεσμός Enduro Greek Series. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς κάτι ανάλογο έχει ξεκινήσει και στο εξωτερικό εδώ και κάποια χρόνια, με τους αγώνες Enduro αλλά και τους απλούς enduro riders να αυξάνονται συνεχώς, τις εταιρίες να βελτιώνουν αδιάκοπα τα enduro μοντέλα τους και περισσότερα enduro oriented περιφερειακά να εμφανίζονται στην αγορά του ποδηλάτου. 

Το Enduro ΜΤΒ ενώνει δύο κόσμους της ορεινής ποδηλασίας. Αυτόν του Cross Country με αυτόν του Downhill. Καλοί αναβάτες και από τους δύο κόσμους μπορούν να είναι φαβορί για μία θέση στο βάθρο. Ωστόσο η σύντομη ιστορία μέχρι στιγμής, τόσο σε ελληνικό επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο, έχει δείξει πως αναβάτες προερχόμενοι από το downhill έχουν καλύτερα αποτελέσματα στις ατομικές χρονομετρήσεις των ειδικών διαδρομών, ακόμα κι αν αυτές περιλαμβάνουν αρκετό πεταλάρισμα! 

Το EGS μπαίνει δυναμικά και το 2019 με 6 αγώνες σε 6 διαφορετικές τοποθεσίες, κάποιες ήδη γνώριμες στο κοινό και κάποιες εντελώς παρθένες!

Πρόγραμμα 2019:
  1. 2-3 Μαρτίου - Rogue Pear Enduro - Αγραπιδόκαμπος, Ναύπακτος
  2. 13-14 Απριλίου - Lesvos Enduro - Αγιάσος, Λέσβος
  3. 11-12 Μαϊου - Loggers Land - Σταυρός, Θεσσαλονίκη
  4. 29-30 Ιουνίου - Rockatreellity Race - Λιβάδι Παρνασού, Βοιωτία
  5. 14-15 Σεπτεμβρίου - VelvetRides Enduro - Βελβεντό, Κοζάνη
  6. 26-27 Οκτωβρίου - Arcadian Shepherd's Enduro - Βαλτεσινίκο, Αρκαδία 


Rogue Pear Enduro Round 1

Ο Αγραπιδόκαμπος βρίσκεται δυτικά της Ναυπάκτου σε απόσταση 16 χλμ και σε υψόμετρο μόνο 266 μέτρα.

Το όνομα του χωριού προέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων "άγρια", "απιδιά" και "κάμπος", δηλαδή κάμπος γεμάτος από αγραπιδιές (άγριες αχλαδιές).

Πρόκειται για μια μικρή κοιλάδα με τρεχούμενα νερά από ρεματιές και ένα μικρό ποτάμι, περιτριγυρισμένη από βουνά μέγιστου υψομέτρου 600 μέτρα.

Τα μονοπάτια είναι μικτού εδάφους, από σκληρό και πετρώδες μέχρι και μαλακό καστανόχωμα και χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν για μετακίνηση τόσο ανθρώπων από χωριό σε χωριό, όσο και για την μετακίνηση των κοπαδιών των κτηνοτρόφων.

Rogue-Pear-Enduro-Logo-jpg-300x163Όλα τα μονοπάτια έχουν ξανανοιχτεί, συντηρούνται και εξελίσονται από την τοπική ομάδα "Trail Mates Outdoors" για εκδηλώσεις Ορεινής Ποδηλασίας αλλά και Ορεινού Τρεξίματος

Το μονοπάτι του προλόγου το οποίο βρίσκεται στον λόφο του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου, αποτελείται κυρίως από πετρώδες έδαφος με αρκετή κλίση ανά σημεία

Την περίοδο του Μαρτίου συνήθως τα μονοπάτια είναι πιο μαλακά λόγω των βροχών του Φεβρουαρίου που έχουν ποτίσει αρκετά το έδαφος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΛΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τηλ. 2634026435 Κιν. 6936746764 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Lesvos Endurο Round 2

4th lesvos logoEnduro. Λέξη που ως γνωστό σημαίνει «αντοχή».

Στην Αγιάσο της Λέσβου όμως στις 13 και 14 Απριλίου 2019 σημαίνει κι άλλα πολλά.

Συνάντηση ανθρώπων με μοναδικό ίσως κοινό σημείο την αγάπη τους για το ποδήλατο. Μια αγάπη που δοκιμάζεται και αποδεικνύεται καθημερινά.

Δέσιμο με τη φύση του τόπου και την πληθώρα των φυτών, των μυροβόλων βοτάνων, των λογής-λογής οπωροφόρων και των αιωνόβιων καστανιών.

Γνωριμία με την Αγιάσο της παράδοσης, του πολιτισμού και της τέχνης. Χωριού με μοναδική αρχιτεκτονική και εξαιρετική «κουζίνα». Με ανθρώπους φιλόξενους και γελαστούς.

Ποδηλασία σε μονοπάτια διαλεγμένα και χαραγμένα με αγάπη από έναν ποδηλάτη σε όλους τους άλλους με γνώμονα τη διασκέδαση και την ασφάλεια τους.

Και φυσικά ασταμάτητη έκκριση διήμερης αδρεναλίνης στο βουνό του Ολύμπου πριν, στην διάρκεια και για όσους παραμείνουν, μετά το τέλος του αγώνα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ -ΙΟΥΛΙΑ ΑΓΙΑΡΜΑΝΙΩΤΗ / ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΤΙΤΟΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. - Τηλ. Επικoινωνίας: 6937083538 / 6945934834


logers land logoLoggers Land Round 3

Η μαγευτική φύση και τα εξαιρετικά μονοπάτια αφήσαν το 2018 τις καλύτερες εντυπώσεις.

Φέτος ετοιμαστείτε για καινούργιες διαδρομές και απαιτητικά μονοπάτια γεμάτα ροή μέσα σε πυκνόφυτα δάση που θα σας αφήσουν άφωνους καθώς θα "σβήνετε" δίπλα στη θάλασσα.

Οι υλοτόμοι σας περιμένουν και φωνάζουν απο μακριά ENDURO!!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. - Τηλ. Επικoινωνίας: 6949-989191


Rockatreellity Race Round 4

rockatreellity logo webΛίγα μόνο λόγια δεν φτάνουν να περιγράψουν το βουνό του Παρνασσού. Με τόσο μεγάλη έκταση και ενδιαφέρον που παρουσιάζει από κορυφή σε κορυφή, όπως και οι εναλλαγές στο τερέν και τη βλάστηση, το καθιστούν έναν από τους πιο ενδιαφέρον ποδηλατικούς προορισμούς.

Ο Παρνασσός ανήκει σε τρεις νομούς (Βοιωτία, Φωκίδα και Φθιώτιδα) με την κάθε πλευρά να έχει τα δικά της μυστικά και αξιοθέατα. Στην Βοιωτική πλευρά και με σήμα κατατεθέν το Λιβάδι Παρνασσού, θα φιλοξενηθεί ο 4ος αγώνας του EGS με ένα ιδιαίτερο δίκτυο διαδρομών που θα περιλαμβάνουν τα πάντα.

Με το υψόμετρο των μονοπατιών να φτάνει σχεδόν τα 1800 μέτρα και τη μοναδική θέα να κλέβει την παράσταση, σας περιμένουμε όλους να χαθούμε στα πυκνά έλατα που έχουν να πάρουν ποδηλατική πνοή από το 2010!

Έφτασε η στιγμή να αφυπνίσουμε τη Λυκώρεια...

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ / ΤΙΜΟΣ ΤΣΙΝΤΣΙΚΛΟΓΛΟΥ
6977733748 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // 6942613560 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


VelvetRides Enduro Round 5

Ξεκινήσαμε να ποδηλατούμε στην περιοχή του Βελβεντού χονδρικά πριν απο μια δεκαετία. Σε μια κλασική ''εποικοδομητική'' συζήτηση μετά από τυπικό ride ομόφωνα καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως «αρκετά καβαλήσαμε μόνοι μας σε αυτό το βουνό, ήρθε η ωρα να γουστάρει κι άλλος κόσμος» και κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα για τη διοργάνωση του 1st VelvetRides Enduro!

Δηλώνουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε το αγαπημένο μας βουνό στην κοινότητα του enduro με απώτερο σκοπό όλου αυτού του εγχειρήματος να προσφέρουμε πλατιά χαμόγελα σε πρόσωπα ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος με ΄μας!

Οι ειδικές διαδρομές του αγώνα συμπεριλαμβάνουν μονοπάτια, τα οποία κατά μεγάλο ποσοστό χαρακτηρίζονται από φυσική ροή ενω παράλληλα όταν αυξάνονται οι ταχύτητες οδήγησης μπορούν να θεωρηθούν ιδιαίτερα τεχνικά ακόμη και από έμπειρους αναβάτες.

Πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο ''ατού'' της διαδρομής, διότι καταφέρνει να χαρακτηρίζεται διασκεδαστικό από ένα μεγάλο εύρος αναβατών.

velvet rides logoΘα σας κρατήσουμε σε αγωνία και δεν θα περιγράψουμε ακόμα την ιδιαιτερότητα της καθεμιάς από τις 4 ειδικές διαδρομές....οπότε τα λέμε Σεπτέμβριο !

Cheers....

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6971616677 e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


arcadian shepperds logoArcadian Shepherd's Enduro Round 6

Δεν υπάρχει ίσως καλύτερος συμβολισμός για να κλείσει η αγωνιστική περίοδος, από μια διοργάνωση στην ορεινή Αρκαδία.

Στο παλιό κεφαλοχώρι Βαλτεσινίκο (υψομ. 1.100μ), μας περιμένει ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών μέσα στο πυκνό ελατοδάσος του Μαινάλου, στις μυθικές πλαγιές όπου ακουγόταν κάποτε το περιπαικτικό γέλιο του θεού Πάνα κάνοντας τις νύμφες να κρύβονται στις καλαμιές....

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. - Τηλ. Επικoινωνίας: 6973-809851











PLATINUM SUPPORTERS
silgo logo kenda logo



GOLDEN SUPPORTERS
fox logo
endura logo
trek logo



SILVER SUPPORTERS
orange logo mondraker logo magura logo ride composites logo
tzortzopoulos logo haibike logo



BRONZE SUPPORTERS
moustakas logo extremers base logo funn logo
cube logo



SUPPORTERS
aegean trails logo blue star logo hellenic seaways logo



Media Partners
cycle365 logo downhillgr logo selagr logo

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy