Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 80 guests


Πανελλήνιο πρωτάθλημα 4X-BMX 2017

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

panellinio 4x bmx minoan coverΗ Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συνεργασία του Σωματείου MINOAN CAMP A.O., διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017 στην Ορεινή Ποδηλασία στο αγώνισμα του Τετραπλού Κρός (4X) και του ΒΜΧ.

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
1.1 Ημερομηνία: 2/07/ 2017

1.2 Τόπος: Εγκαταστάσεις MINOAN CAMP στις ΜΕΛΕΣΣΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.


1.3 Αγωνίσματα: Τετραπλό Κρός (4X) και ΒΜΧ την Κυριακή 2/07/2017.


1.4 Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα της Ορεινής Ποδηλασίας, για το αγώνισμα 4Χ και τους διεθνείς κανονισμούς ΒΜΧ.


1.5 Διαδρομές:

1.5.1 Πίστα στις Μελέσσες Ηρακλείου.

1.6 Ειδικοί Κανονισμοί αγώνων:


ΑΓΩΝΕΣ 4Χ

1.6.1. Στον αγώνα 4Χ, θα συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες 17 ετών (ανδρών και γυναικών) και άνω με κοινή συμμετοχή και κατάταξη (ανά φύλο). Θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, (προκριματικός γύρος), όπου όλοι οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά. Στη συνέχεια οι 1 6 ταχύτεροι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες θα σχηματίσουν τετράδες, σύμφωνα με τον πίνακα 4.4.006. του κανονισμού ορεινής ποδηλασίας της Ε.Ο. Ποδηλασίας.
1.6.2. Ο Αλυτάρχης , με την σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο. Ποδηλασίας και του Τεχνικού Παρατηρητή, μπορεί να συντομεύσει την διαδικασία πρόκρισης (λιγότερες φάσεις αγώνα), εφόσον οι συμμετοχές των ποδηλατών είναι λιγότερες απ ότι προβλέπεται για κάθε φάση.
1.6.3. Οι ποδηλάτες που τερματίζουν μετά την 8η Θέση θα κατατάσσονται με τον χρόνο που πέτυχαν στον προκριματικό γύρο.
1.6.4. Η χρήση κράνους καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (που απαιτείται από τους κανονισμούς), καθώς και αριθμού αγώνων, είναι υποχρεωτική και στις επίσημες ή μη προπονήσεις. Η Αγωνόδικος Επιτροπή είναι η αρμόδια να αποφασίσει εάν ο ποδηλάτης, που συμμετέχει φέρει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να πάρει εκκίνηση. Ποδηλάτης (-ες) με ελλείψεις στον εξοπλισμό του, με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλεια του, δεν είναι δυνατόν να λάβει εκκίνηση.
1.6.5. Κατά την διεξαγωγή κάποιας κατηγορίας, ποδηλάτες άλλων κατηγοριών απαγορεύεται να βρίσκονται εντός της διαδρομής, με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα της

ΑΓΩΝΕΣ ΒΜΧ
1.6.6. Στον αγώνα ΒΜΧ μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες κατηγορίας Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών, θα πραγματοποιηθούν προκριματικές σειρές κατάταξης (motos), ή αγώνες ατομικής χρονομέτρησης όπου όλοι οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η φάση με τους αγώνες αποκλεισμού ανάλογα με τον αριθμό των προκριθέντων (qualifiers 1/8, 1/4, 1/2) και ο Τελικός.
1.6.7. Στους αγώνες αυτούς, για όλα τα αγωνιστικά θέματα καθώς και τα θέματα που αφορούν στα ποδήλατα (τύπος, τροχοί κλπ) και τον αγωνιστικό εξοπλισμό ασφαλείας (κράνη, θώρακες κλπ) θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με απαραίτητες προσαρμογές για τους αγώνες αυτούς.
1.6.8. Η χρήση κράνους καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (που απαιτείται από τους κανονισμούς, σύμφωνα με το παράρτημα 1), καθώς και αριθμού αγώνων, είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις. Η Αγωνόδικος Επιτροπή είναι η αρμόδια να αποφασίσει εάν ο ποδηλάτης, που συμμετέχει φέρει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να πάρει εκκίνηση. Ποδηλάτης (-ες) με ελλείψεις στον εξοπλισμό τους, με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλειά τους, δεν είναι δυνατόν να λάβουν εκκίνηση.

1.7 Τόπος και ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει την Κυριακή 2/7, από 08:00 – 09:00 στο εστιατόριο των εγκαταστάσεων του MINOAN CAMP A.O. στις Μελέσσες Ηρακλείου, όπου θα γίνεται έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

1.8 Δηλώσεις Συμμετοχής:
1.8.1. Όλα τα σωματεία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών - τριών. Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν στην Ε.Ο.Ποδηλασίας, μέχρι την Παρασκευή 23/06/2017 και ώρα 14:00μμ στο Fax 2106859739, στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής, η στο email της Ε.Ο.Π., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω του ότι βάσει των δηλώσεων αυτών θα γίνουν, από το επίσημο Πρακτορείο της διοργάνωσης, οι αντίστοιχες κρατήσεις θέσεων τόσο για τα άτομα, όσο και για το όχημα που πιθανόν να μετακινηθεί προς και από το Ηράκλειο, ώστε να εξασφαλισθεί η αντίστοιχη έκπτωση 50% στα πλοία της MINOAN LINES, τα άτομα που αναφέρονται θα πρέπει να είναι οριστικά.
1.8.2. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, ο αριθμός δελτίου και η κατηγορία του αθλητή και τα ονόματα των αθλητών κατηγορίας Ανδρών – Εφήβων – Γυναικών και Νεανίδων πρέπει να γράφονται λατινικά, όπως είναι στο διαβατήριο ή στην αστυνομική τους ταυτότητα. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας.

1.9 Τεχνικό Συνέδριο: Κυριακή 2/07/2017 και ώρα 09:00 στο Εστιατόριο των εγκαταστάσεων.

1.10 Έπαθλα:
1.10.1. Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρείς πρώτους νικητές ή νικήτριες.
1.10.2 . Στον νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί η Φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος 2017 για το αγώνισμα στο οποίο θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής, την οποία και υποχρεούται να φορά σε όλους τους αντίστοιχους αγώνες της κατηγορίας, στην οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής, μέχρι το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ελλάδος του 2018.

1.11 Απονομές Επάθλων: Με τη λήξη των αγώνων, την Κυριακή 2/07/17 στην περιοχή εκκίνησης /τερματισμού. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται με την επίσημη ενδυμασία των ομάδων τους.

1.12 Πρόγραμμα Αγώνων:
Κυριακή 02/07/17
08:00-09:00 Λειτουργία Γραμματείας για 4Χ, BMX – Παραλαβή αριθμών, στο εστιατόριο των εγκαταστάσεων.
09:00 Τεχνικό Συνέδριο αρχηγών ομάδων.
Κυριακή 02/07/17
09:00–10:00 Επίσημη Προπόνηση 4Χ – ΒΜΧ
10:00 –11:00 4 Χ - ΒΜΧ - Προκριματικοί
11:00 – 13:00 Σειρές ΒΜΧ και 4Χ
17:00 – 18:00 Τελικοί ΒΜΧ και 4Χ

1.13 Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα (π.χ. καιρικές συνθήκες, συμμετοχές, σύμπτυξη κατηγοριών κ.λ.π.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης ο Τεχνικός Επιτετραμμένος της Ε.Ο.Π. και η Αγωνόδικος Επιτροπή.

panellinio 4x bmx minoan poster


2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
2.1 Ο συνδιοργανωτής ΜΙΝΟΑΝ CAMP A.O. προσφέρει:
α) Μεταφορά από και προς τις εγκαταστάσεις του ΜΙΝΟΑΝ ΚΑΜΠ, για όσους αθλητές το δηλώσουν εγκαίρως με τη δήλωση συμμετοχής. Σε περίπτωση που ακυρωθεί η μεταφορά, αυτή θα πρέπει η ακύρωση να γίνει έως και την 30/6/2015 στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
β) Παρέχεται δυνατότητα δωρεάν διαμονής με ελεύθερο κάμπινγκ στις εγκαταστάσεις των αγώνων. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει εστιατόριο για φαγητό και χώροι υγιεινής, τουαλέτες και ντούς.
γ) Ένα γεύμα στο εστιατόριο των εγκαταστάσεων.
δ) Υδροδοσία .
ε) Μετάβαση από Πειραιά – Ηράκλειο - Πειραιά με τις Μινωϊκές Γραμμές με έκπτωση 50% σε όλους τους αθλητές – συνοδούς σε όλες τις θέσεις, εκτός από την Λούξ και σε όλα τα αυτοκίνητα, που θα μετακινηθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω του ότι η διαχείριση των καταστάσεων με τα άτομα (αθλητών και συνοδών) και τα αυτοκίνητα που θα μετακινηθούν με F/B θα γίνει από την Ε.Ο.Π. οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας μέχρι την Παρασκευή 23/06/2017 και ώρα 14:00μμ το αργότερο. Τα σωματεία να δηλώσουν τον ακριβή αριθμό ατόμων, διότι μετά τις 23/06/17 δεν θα γίνονται δεκτές αλλαγές.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του ΜΙΝΟΑΝ CAMP Α.Ο. κο Γεώργιο Τερζάκη στο κιν. 6973699943. Ε.Ο. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Μείνετε συντονισμένοι με το event στο facebook

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΑΘΗΝΩΝ
Λ. Σπύρου Λούη, 151 23 Μαρούσι, τηλ. 210 6859788, φαξ: 210 6859739
http://www.hellenic-cycling.gr/, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
HELLENIC CYCLING FEDERATION • OLYMPIC ATHENS VELODROME
Sp. Loui Avenue, 151 23 Marousi, Athens, Greece, tel: (+30) 210 6859788, fax: (30) 210 6859739
http://www.hellenic-cycling.gr/, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy