Πέμπτη 18 Απρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 123 guests


Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill 2016

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Greek DH Cup

greek downhill cup logo 2016 artΈτοιμο και φουλ μάχιμο το αγωνιστικό πρόγραμμα για το Πανελλήνιο Κύπελλο DH 2016! Θα πραγματοποιηθεί φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα με την προσθήκη νέων αγώνων στο πρόγραμμα

Μόνο θετικό κρίνεται το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2016 που έστω και καθυστερημένα έρχεται να ταράξει τα... ελληνικά χώματα και να αφυπνίσει τους Έλληνες downhillάδες. Μάλιστα φέτος θα μπουν δύο νέες εντυπωσιακές πίστες, στον Τύρναβο και στο Μουζάκι, ενώ σε τέσσερις πίστες θα έχουν γίνει εκτεταμένες αλλαγές και βελτιώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις ημερομηνίες προκειμένου να μην συμπίπτουν με αγώνες του Πανευρωπαϊκού IXS Cup στο οποίο θα συμμετάσχουν Έλληνες αθλητές, ενώ παράλληλα θα υπάρξει δίμηνη θερινή ανάπαυλα προκειμένου να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας αναβάτες για να συμμετάσχουν σε διεθνείς αγώνες ή απλά να προπονηθούν σε bike park της Ευρώπης. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς (19-20 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί σε ένα νέο και super εντυπωσιακό trail στον Τύρναβο, μόλις 10 λεπτά από την Λάρισα. Οι locals έχουν κάνει τρελή δουλειά και με την βοήθεια βαρέων μηχανημάτων έχουν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή γραμμή. Το Lousfaki Trail χαρακτηρίζεται από τα άφθονα τεράστια άλματα, τις εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, αλλά και τα σκληρά rock gardens.

H συνέχεια στην μαγευτική Καλαμπάκα (16-17 Απριλίου) και ίσως στο πιο δύσκολο trail της σεζόν. Μάλιστα για φέτος το Tiger Trail με τις μεγάλες κλίσεις του έχει δεχθεί αρκετές αλλαγές και με την προσθήκη ενός νέου rock garden και κάποιων αλμάτων θα γίνει ακόμη πιο διασκεδαστικό διατηρώντας τον σκληρό χαρακτήρα του.

Επιστροφή στο αγωνιστικό πρόγραμμα για τα Γιάννενα (14-15 Μαΐου). Το εντυπωσιακό Super Trail μετονομάστηκε σε Loose Trail και με την σκληρή δουλεία των τοπικών riders φιλοδοξεί να δοκιμάσει για μια ακόμη φορά σκληρά αναβάτες και ποδήλατα. Ζόρικα άλματα, μεγάλες κλίσεις, υψηλές ταχύτητες κι αυτό το σκληρό rock garden πριν τον τερματισμό σε περιμένουν, μαζί με την μαγευτική θέα και την υπέροχη άγρια φύση της περιοχής.

Ο τέταρτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Λιβαδειά (4-5 Ιουνίου) και το φουλ διασκεδαστικό Rodeo Trail. Το 2015 εκτός του ότι απολαύσαμε κάθε μέτρο από την όμορφη πίστα μείναμε έκπληκτοι με την άρτια διοργάνωση, ενώ ένα εντελώς νέο τμήμα μετά τον τερματισμό υπόσχεται να μεγαλώσει την πίστα, αλλά και τις συγκινήσεις των αναβατών.

Ακολουθεί ο αγώνας στο μπαλκόνι του Αιγαίου, την υπέροχη Κύμη (25-26 Ιουνίου). Μετά από βροχές, λάσπες, αέριδες και κρύο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Κύμη και την θάλασσα της στα καλύτερα τους, με ζέστη και λιακάδα. Παράλληλα το κλασικό πλέον Tank Trail θα δεχθεί εκτεταμένες αλλαγές και θα γίνει ακόμη δυσκολότερο και πιο τεχνικό. Φυσικά το τελευταίο τμήμα με την ονομασία "Θάνατος" θα δοκιμάσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τους αναβάτες και τα φρένα τους...

Μετά την δίμηνη ανάπαυλα φιλοδοξούμε να ταξιδέψουμε στα όμορφα Καλάβρυτα (3-4 Σεπτεμβρίου) αν η τοπική κοινωνία και ο Δήμος βρουν τρόπο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια... Ελπίζουμε η μεγαλύτερη πίστα του Πανελλήνιου Κυπέλλου να επιστρέψει, κι αν δεν γίνει αυτό τότε θα προσμετρήσει ο αγώνας της κατηγορίας open του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (όπως και πέρσι).

Από τώρα ανυπομονούμε να βρεθούμε στο μαγευτικό Rock & Roll Trail στο Μουζάκι (24-25 Σεπτεμβρίου). Ο Lary Βαρδάκης και η παρέα του από τα Τρίκαλα έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά σε ένα μέρος ιδανικό για DH. Φοβερό χώμα, υπέροχη βλάστηση και φουλ κατασκευές προσεκτικά φτιαγμένες από μια ομάδα με πολύ μεράκι και αγάπη για το σπορ.

Η αγωνιστική σεζόν θα κλείσει στην Αθήνα (15-16 Οκτωβρίου) και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη και το Marathon Bike Park. Όπως κάθε χρόνο η πίστα θα δεχθεί εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης με κάποια ζόρικα άλματα να δίνουν άλλο χαρακτήρα στην μέχρι τώρα πεταλαριστή τραβέρσα... Θα γίνει ένας αγώνας πραγματική γιορτή με πολλές συμμετοχές και εξίσου πολλούς θεατές.

Θα είναι μια φοβερή χρονιά, φρόντισε να μην χάσεις κανένα αγώνα!

Πρόγραμμα αγώνων 2016
1. Τύρναβος Lousfaki Trail 19-20/3
2. Καλαμπάκα Tiger Trail 16-17/4
3. Γιάννενα Loose Trail 14-15/5
4. Λιβαδειά Rodeo Trail 4-5/6
5. Κύμη New Tank Trail 25-26/6
6. Καλάβρυτα Kapota Trail 3-4/9 *
7. Μουζάκι Rock & Roll Trail 24-25/9
8. N. Μάκρη MC Bike Park 15-16/10

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα DH 2016 5-6-7/7/2016. Τοποθεσία δεν έχει ανακοινωθεί


*Δυστυχώς ο διοργανωτής του αγώνα στα Καλάβρυτα δεν έχει πάρει ακόμη το τελικό ΟΚ από τον Δήμο για την στήριξη αυτού του ιστορικού αγώνα. Έτσι, σε περίπτωση που δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση μέσα στο επόμενο τρίμηνο ο αγώνας των Καλαβρύτων θα αντικατασταθεί με αυτόν της κατηγορίας Open στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν οκτώ (8) αγώνες και θα προσμετρήσουν τα έξι (6) καλύτερα αποτελέσματα κάθε αναβάτη. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν επτά ή έξι αγώνες θα μετρήσουν και πάλι έξι τερματισμοί, ενώ με λιγότερους από έξι αγώνες δεν θα προσμετρήσει το πανελλήνιο Κύπελλο.

Εκ της επιτροπής του Πανελλήνιου Κυπέλλου DH

Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους...
Σχόλια (5)Add Comment
0
...
γραμμένο από Ανδρεας, Φεβρουάριος 21, 2016
οχι πηλιο ε πφφsmilies/cry.gifsmilies/cry.gif
Knowledge
...
γραμμένο από Knowledge, Φεβρουάριος 10, 2016
Καποιος δεν πηγαινε στην ωρα του στο μαθημα της ορθογραφιας! χαχαχ
bikehool
...
γραμμένο από bikehool, Φεβρουάριος 06, 2016
στεφανε μας πονεσαν τα ματια με αυτα που γραφεις να το κοιταξεις λιγο!!!
0
...
γραμμένο από ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΣΠΡΟΥΔΗς, Φεβρουάριος 05, 2016
εμ ειναι προτη μ χρονια και θα ειθελα να τρεξω ειναι αναγκεο να τρεξω σε ολουσ τουσ αγονεσ η μπορω να επιλεξω
Knowledge
...
γραμμένο από Knowledge, Φεβρουάριος 05, 2016
πηλιο....... κριμα...

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy